Marți, 01 Octombrie 2013 - 06:41 AM Aleg.RO: Johannis: Avem o imagine proasta in afara. Standul de la ultimul targ arata ca dupa razboiul din Vietnam

Publicat de: ---

WallStreet

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, considera ca Romania nu este vazuta bine in afara granitelor, din cauza deficientelor in ceea ce priveste promovarea, in special in cadrul targurilor de profil . Cu toate acesta, el reliefeaza potentialul tarii noastre, remarcat in nenumarate randuri si de strainii care ne viziteaza.

"Imaginea noastra ca tara este proasta in ansamblu, iar daca ar fi sa dam un calificativ intre 1 si 10 noi suntem undeva pe la 3, insa, in mod paradoxal, avem potential de crestere, pe care nu il folosim. (...) Toti oamenii care au fost in Romania macar o data au o impresie buna despre tara noastra, ceea ce inseamna ca imaginea noastra proasta este data de o inactiune sau de o actiune inadecvata de promovare in afara granitelor", a declarat primarul Sibiului, Klaus Johannis.

El adauga ca Romania are nevoie de cat mai multa promovare pentru a-si creste valoarea de destinatie turistica.

"Daca ne uitam la ce facem noi pentru imaginea Romaniei ne dam seama ca nu facem mai nimic. Tarile care se respecta au un plan de promovare, prin tot felul de actiuni specifice. (...) Si la recentul targ de turism ne-am prezentat cu un stand ca dupa razboiul din Vietnam", a adaugat Johannis.

Romania a participat recent la targul IFTM din Paris, unul dintre cele mai importante targuri de turism din lume, iar standul nostru a fost situat in apropierea standurilor de prezentare a Greciei, Turciei si Ciprului, potrivit unei relatari Wall-Street.ro.

Spatiul destinat Romaniei a fost unul de mici dimensiuni, aproximativ 20 mp, comparabil doar cu standul unui hotel din Grecia.

"Romania nu s-a promovat niciodata bine, deoarece in politica noastra aceasta promovare nu este un lucru important. Ultimul ministru al turismului care a fost ministru este Dan Matei Agathon, dupa care Ministerul Turismului s-a dus tot in jos. De exemplu, Spania nu era tocmai o destinatie turistica, insa din anii 70 s-au hotarat sa devina o locatie turistica si au dus o politica a Spaniei, nu doar a unui ministru. Au facut mii de hoteluri, mii de kilometri de autostrada, aeroporturi", a precizat Johannis.

El a adaugat ca promovarea unui brand al Transilvaniei ar putea avea succes in afara.

"Ca orice lucru in viata, trebuie sa iti faci un plan bun si sa il urmezi. (...) Este ineficient sa te promovezi ca o locatie. De exemplu, un brand al Transilvaniei s-ar putea promova bine si cu succes, doar ca in Romania suntem in faza in care fiecare lupta pentru el si nu doreste colaborare. Am gasi totusi cateva mici abordari comune cu Brasovul, Sighisoara, cu Fagarasul si cetatile fortificate sasesti", a mai spus primarul Sibiului.

 


(792 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

Johannis: Avem o imagine proasta in afara. Standul de la ultimul targ arata ca dupa razboiul din Vietnam | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58643102645874 seconds.