Marți, 01 Octombrie 2013 - 06:41 AM Aleg.RO: Sorin Oprescu anunta planul Primariei Capitalei pentru maidanezi: intr-un an si jumatate vom captura 80% din cainii de pe strazi

Publicat de: ---

Gândul Mediafax Foto//Marius Dumbraveanu

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca planul municipalitatii pentru cainii maidanezi prevede ca in maximum 18 luni, adica un an si jumatate, 80% dintre acestia sa fie capturati de pe strazi . Hingherii, cu efective marite, vor avea capacitatea sa prinda intre 140 si 200 de caini pe zi.

Hingherii vor actiona cu prioritate asupra haitelor de caini. O alta prioritate vor fi zonele strazilor aglomerate, in jurul scolilor, gradinitelor si creselor, hingherii urmand sa aloce 20% din efective acestor zone. Restul de 80% din efectivele hingherilor se vor ocupa de reclamatiile cetatenilor si de zonele cunoscute ca fiind de risc, unde traiesc multi caini fara stapan.

Primaria va infiinta un numar de telefon scurt, 021.9844, unde cetatenii vor putea reclama existenta haitelor de maidanezi sau atacurile acestor caini.

Oprescu a declarat ca, in prezent, capacitatea de cazare pentru maidanezi in cele doua adaposturi ale Primariei, este de 500 de locuri, urmand ca in cateva saptamani sa creasca la 800 de locuri. In cateva luni, Oprescu spune ca se va ajunge la o capacitate de 3.300-3.500 de locuri.

Primarul Capitalei a spus ca spera ca adoptiile sa se ridice la 50% din cainii capturati.

"Voi purta discutii si voi colabora cu toate ong-urile decise sa sprijine intr-adevar Bucurestiul. Nu voi mai avea niciun fel de dialog cu iubitorii de caini pe strada. Persoanele sau ong-urile care isi asuma ingrijirea cainilor trebuie sa stie ca acum avem dreptul legal sa verificam daca aceste animale au fost sau nu abandonate. Vom exercita acest control, pentru ca altfel totul devine o bataie de joc", a spus Sorin Oprescu.

Gandul a transmis LIVE TEXT principalele declaratii ale primarului Capitalei:

Din 2008 pana in prezent nu am facut altceva deact sa respectam legea, aceea de a-i lua, a-i steriliza, a-i duce in putinele adaposturi pe care le avem la indemana si a-i reteritorializa. A fost o prostie!

Sper ca autointitulatii iubitori de animale au inteles ca prezenta cainilor pe strada este un pericol.

Voi purta discutii si voi colabora cu toate ong-urile decise sa sprijine intr-adevar Bucurestiul. Nu voi mai avea niciun fel de dialog cu iubitorii de caini pe strada.

Persoanele sau ong-urile care isi asuma ingrijirea cainilor trebuie sa stie ca acum avem dreptul legal sa verificam daca aceste animale au fost sau nu abandonate. Vom exercita acest control, pentru ca altfel totul devine o bataie de joc.

Planul nostru este sa adunam cel putin 80% din cainii de pe strazi. ne vom extinde de 3 ori capacitatea de cazare in adaposturile publice. Avem 800 de locuri acum, cu inca 500 gata in cateva saptamani. Vrem sa ajungem la 3.300-3.500 de locuri in adaposturile ASPA. Aici intervin adevaratii iubitori de animale. Speram ca acestia sa adopte cel putin 50% dintre cainii pe care ii prindem.

ASPA isi asuma ca in 18 luni calendaristice poate captura 80 din cainii de pe strazi, cu o rata de captura de 140-200 de caini pe zi.

Strangerea cainilor de pe strazi nu se va face haotic. Prioritate vior avea copiii. 20% din efectivele noastre vor fi langa gradinite, crese, scoli si pe strazile aglomerate. Restul de 80% vor da curs reclamatiilor si zonelor pe care noi le stim ca fiind de risc.

Vom actiona cu prioritate asupra haitelor de caini. Acest plan se desfasoara

Am infiintat un numar scurt: 0219844. Cetatenii pot sa anunte existenta haitelor, a atacurilor.

Vom incuraja adoptiile printr-o campanie de informare in presa si la adaposturile pentru caini. Reamintim ca abandonul reprezinta infractiune, la fel si transportul ilegal de caini de pe un teritoriu pe altul.

Ii invit pe toti bucurestenii care sunt fie de o parte sau de alta a baricadei, sa lasam jos transeele si sa se indrepte cu atentie si cu iubire catre adoptii, ca sa putem vorbi de un oras civilizat, mai lipsit de tragedii. Nu ma adresez niciodata neiubitorilor de animale si iubitorilor de animale in emisiuni si talk-show-uri.

Controlul la ASPA se apropie de sfarsit, in cateva zile veti avea un tablou exact al sumelor cheltuite de-a lungul anilor si pe ce s-au cheltuit, din 2000 pana in 2013.


(785 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Sorin Oprescu anunta planul Primariei Capitalei pentru maidanezi: intr-un an si jumatate vom captura 80% din cainii de pe strazi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.