Marți, 01 Octombrie 2013 - 06:40 AM Aleg.RO: Blaga: Nu am nimic impotriva cu alegerea primarilor si presedintilor CJ in doua tururi de scrutin

Publicat de: ---

Gândul

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca nu are nimic impotriva alegerii primarilor si presedintilor consiliilor judetene in doua tururi de scrutin, dar ca trebuie vazut ce responsabilitati revin acestora .

Intrebat in legatura cu proiectul de lege depus de parlamentarii liberali privind alegerea primarilor si presedintilor consiliilor judetene, Vasile Blaga a spus: "Nu am nimic impotriva cu alegerea primarilor si presedintilor CJ in doua tururi de scrutin, dar trebuie sa vedem ce responsabilitati au pe urma primarii si presedintii CJ".

"Pe de o parte, nu poti sa spui ca esti ales din primul tur daca ai 50% plus unu sau ales din turul doi, dar, pe de alta parte, in lege sa modifici atributiile viceprimarilor si un viceprimar ales de consilieri sa aiba atributiile comparabile cu cel ales de populatie. Lucrurile sunt foarte complicate si trebuie tratate foarte atent", a spus Blaga.

Parlamentarii PNL - 63 de senatori si deputati - propun, intr-o initiativa de modificare a legii pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, revenirea la sistemul de vot in doua tururi pentru primari si la alegerea sefului Consiliului Judetean in mod indirect, de catre consilieri.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca PSD nu sustine initiativa PNL de modificare a legii administratiei locale si considera ca trebuie o discutie cu PNL cat mai curand pentru ca lucrurile sa fie transate cat mai rapid, daca se merge mai departe cu "acest USL".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Satu Mare, ca el personal sustine alegerea primarilor si a sefilor de CJ in doua tururi de scrutin, dupa cum sustine revenirea la alegerea pe liste a deputatilor.

Presedintele PNL a spus ca este pentru reintroducerea sistemului de alegere in doua tururi de scrutin a primarilor, precizand insa ca sunt foarte multi primari ai PNL in functie care "nu indragesc foarte mult ideea asta".


(842 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Blaga: Nu am nimic impotriva cu alegerea primarilor si presedintilor CJ in doua tururi de scrutin | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.