Marți, 01 Octombrie 2013 - 06:40 AM Aleg.RO: Stroe: Unii deputati PSD ar dori sa "amenajeze" OUG privind Codul rutier "prin partile esentiale"

Publicat de: ---

Gândul

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, luni, dupa intrevederea cu grupul parlamentar al PSD din Camera, ca unii deputati social-democrati ar dori sa "amenajeze" Ordonanta de Urgenta privind Codul rutier, "pe ici, pe colo, prin partile esentiale" .

"Am prezentat si aici motivatia proiectului de Ordonanta de Urgenta. S-a intrat pe cateva teme concrete. Au existat pareri pro si contra. Unii ar dori sa fie proiect de lege, altii ar dori sau ar accepta Ordonanta amenajata, pe ici, pe colo, prin partile esentiale. Vom vedea, vom continua dezbaterile si discutiile. Am luat in considerare anumite propuneri, altele nu le-am luat. Vom vedea in final", a declarat Stroe.

Ministrul de Interne a avut, anterior, si o intrevedere cu senatorii PSD pe tema Codului rutier.

El a precizat ca va merge si la grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor pentru a avea discutii pe aceeasi tema.

Proiectul noului Cod rutier ar putea intra pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a Guvernului, potrivit anuntului facut luni de ministrul de Interne Radu Stroe, inainte de intalnirea pe care a avut-o la Senat cu parlamentari PSD.

Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, in Guvern, ca proiectul Codului Rutier sa fie dezbatut si adoptat cat mai curand, fara a se mai incerca "sa se impace capra cu varza", dupa ce ministrul de Interne, Radu Stroe, afirmase ca tocmai acest lucru il dorisera unele persoane in procesul de dezbatere publica.

Stroe a aratat, la inceputul sedintei de guvern, ca dezbaterile la Codul Rutier au inceput deja la grupurile parlamentare, iar in zilele urmatoare vor fi discutii cu membrii societatii civile si ai asociatiilor profesionale.

In urma cu o saptamana, Ponta i-a cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, ca la definitivarea noului Cod Rutier, aflat in dezbatere publica, sa tina cont mai ales de numarul prea mare al deceselor in accidente si amenzilor neplatite, ministrul spunand insa ca a "atenuat" din sanctiuni inclusiv dupa emisiuni TV.

Ulterior, liderul liberal, Crin Antonescu, a declarat ca BPN al PNL a luat decizia politica potrivit careia proiectul ministrului de Interne, in forma noua, sa nu fie introdus pe ordinea de zi a Guvernului in urmatoarele doua saptamani, acest timp urmand a fi destinat dezbaterilor.

In aceeasi zi, sanctiunile din noua legislatie rutiera din proiect au fost micsorate substantial fata de proiectul initial.


(663 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Stroe: Unii deputati PSD ar dori sa "amenajeze" OUG privind Codul rutier "prin partile esentiale" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60363221168518 seconds.