Joi, 26 Septembrie 2013 - 05:54 AM Aleg.RO: Senatorii refuza pasaportul diplomatic pentru alesii locali

Publicat de: ---

cronicaromana Senatorii au respins, marti, o initiativa legislativa prin care se propunea ca si presedintii de consilii judetene, primarii de resedinta de judet, primarul general al Capitalei si primarii de Sector sa beneficieze de pasaport diplomatic .

Decizia de respingere a proiectului a fost luata, cu 40 de voturi “pentru”, 56 de voturi “impotriva” si sase abtineri, in pofida raportului favorabil propus plenului de Comisia pentru politica externa a Senatului.

Votul a fost electronic si secret, decizia fiind luata la propunerea liderului senatorilor PC, Dumitru Pelican, care a spus ca astfel nimeni nu va putea fi criticat si nimeni nu va putea fi laudat pentru votul sau.

In cadrul dezbaterilor, liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a mentionat ca de pasaport diplomatic trebuie sa beneficieze doar cei care fac diplomatie, presedintele, membrii Guvernului si parlamentarii.

El a subliniat ca, atunci cand se infrateste o regiune cu un judet sau cand se fac contracte intre regiuni, nu se face diplomatie.

Senatorul Nicolae Vlad Popa a subliniat ca posesorul pasaportului diplomatic are imunitate diplomatica.”Nu putem transfera un document pentru a crea o imunitate pe care cetateanul respectiv, la nivelul consiliului judetean si la nivelul primariei, nu o are”, a mentionat el.

Senatorul UDMR Tanczos Barna a aratat, la randul sau, ca diplomatia, formata in mii de ani, comunicarea interstatala prin anumite persoane este un privilegiu al unor profesionisti.”Nu cred ca bagatelizarea sau extinderea ariei de acoperire prin lege este binevenita”, a spus acesta.

Reprezentantul Ministrului de Externe care a participat la sedinta a sustinut, de asemenea, respingerea initiativei legislative.

Initiativa legislativa de modificare a Legii 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate este propusa de catre deputatii Dorel-Gheorghe Caprar, Bogdan Ciuca, Viorel Marian Dragomir, Florin Iordache, Angel Tilvar si Mihai Tudose.

Proiectul de lege a fost votat de Senat in calitate de prima Camera sesizata.

 


(1113 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Senatorii refuza pasaportul diplomatic pentru alesii locali | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62431383132935 seconds.