Marți, 24 Septembrie 2013 - 05:55 AM Aleg.RO: Sorin Oprescu, primarul general al Bucurestiului, despre regionalizare: fiecare regiune va trebui sa aiba un spital-pilon

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Autor: Andrei Circhelan 23 .09.2013

Regionalizarea Romaniei va trebui sa tina cont si de pozitionarea marilor spitale, a declarat primarul general al Bucurestiului Sorin Oprescu, prezent la ZF Pharma Summit.

"La viitoarea regionalizare trebuie sa se tina cont de un spital pilon al fiecarei regiuni, cu un spital de asistenta cronica, si cred ca putem intra in linie dreapta, sa ne tinem doctorii acasa, sa ii trimitem la studii si sa se intoarca, pentru ca ceea ce s-a intamnplat in ultimii ani e emigrare economica. Oamenii nu mai suporta pacaleala si nu mai cred intr-un orizont bun pentru ei", a spus Oprescu.

Legat de finantarea si cheltuielile spitalelor, Oprescu a mentionat ca "8-11% din buget, banii platiti pentru lumina, intretinere etc., pentru amenajari si reparatii din spital si eventual pentru consolidari, ii dam noi de la administratia locala, dar acesti bani trebuie sa se regaseasca in aceeasi proportie in achizitia de materiale sanitare".


(594 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Sorin Oprescu, primarul general al Bucurestiului, despre regionalizare: fiecare regiune va trebui sa aiba un spital-pilon | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62079787254333 seconds.