Joi, 12 Septembrie 2013 - 05:58 AM Aleg.RO: Primarul Boc, despre majorarea salariilor primarilor: Un lucru nepotrivit, intr-un moment complet nepotrivit

Publicat de: ---

Gândul Mediafax Foto

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, considera ca decizia de majorare a salariilor edililor este "un lucru nepotrivit intr-un moment complet nepotrivit" si spune ca, avand in vedere constrangerile bugetare, nu crede ca se vor realiza aceste majorari, transmite corespondentul MEDIAFAX .

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza decizia de majorare a salariilor primarilor de la 1 ianuarie 2014, Emil Boc a raspuns ca nu primarii sunt prioritatea Romaniei in momentul de fata.

"Eu cred ca este un lucru nepotrivit intr-un moment complet nepotrivit. Nu primarii sunt prioritatea acestei tari in momentul de fata, pentru a discuta de eventuale majorari salariale si, din cate cred eu, avand in vedere constrangerile bugetare, nici nu cred ca se vor face. Este o decizie nepotrivita. Si la mine au fost presiuni pentru a mari salariile primarilor, dar am spus ca Romania nu isi poate permite sa treaca intr-o alta etapa de salarizare pentru demnitari. Nu suntem pregatiti inca, sunt alte categorii sociale care asteapta sa fie reabilitate din punct de vedere material, iar dupa aceea sa urmeze si demnitarii", a spus Boc.

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a transmis, in 5 septembrie, reprezentantilor Asociatiei primarilor ca premierul Victor Ponta a fost de acord cu majorarea salariilor primarilor, el aratand ca acestea vor fi majorate de la 1 ianuarie 2014.

"Premierul a fost de acord cu cateva principii importante: in primul rand sa acordam si primarilor aceleasi drepturi pe care le au functionarii din primarii. Orice drepturi salariale le au functionarii din primarii le vor avea si primarii. Premierul mi-a cerut si lucram impreuna cu Ministerul Muncii la o legislatie prin care intr-o institutie cel mai mare salariu sa-l aiba seful institutiei", le-a spus Dragnea primarilor, la discutie participand si premierul Ponta.

Dragnea a spus ca Ponta a fost de acord cu majorarea salariilor primarilor, avand in vedere ca responsabilitatea acestora nu este corelata cu nivelul de salarizare.

"I-am solicitat premierului si a fost de acord sa marim salariille primarilor pentru ca exista o responsabilitate uriasa la primari si nu este corelata cu nivelul de salarizare. Ideea proasta de acum multi ani, cand s-au gandit salariile primarilor si s-a spus sa nu mai aiba nici alte drepturi este o idee foarte proasta, care incurajeaza coruptia. Premierul a hotarat ca vom rupe aceasta cutuma gresita si incepand cu 1 ianurie veti avea", a adaugat Dragnea.


(214 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Primarul Boc, despre majorarea salariilor primarilor: Un lucru nepotrivit, intr-un moment complet nepotrivit | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64438080787659 seconds.