Vineri, 06 Septembrie 2013 - 06:48 AM Aleg.RO: Un deputat PDL cere sterilizarea si a cainilor cu stapani

Publicat de: ---

Gândul

Deputatul PDL Dan-Cristian Popescu saluta decizia primarului Capitalei, Sorin Oprescu, de a organiza referendum pe tema eutanasierii cainilor fara stapan din Bucuresti, el aratand ca va propune si ca proprietarii de caini, inclusiv caini de rasa, sa fie obligati sa isi sterilizeze animalele .

"Salut decizia primarului Capitalei, domnul Sorin Oprescu, de a organiza un referendum local pe tema eutanasierii cainilor fara stapan din Bucuresti. Insa problema cainilor vagabonzi nu este doar o problema locala, a Capitalei, ci a intregii Romanii. Iar solutia nu este doar eutanasierea cainilor fara stapan, ci si prevenirea reaparitiei acestui fenomen", declara Dan-Cristian Popescu intr-un comunicat remis joi agentiei MEDIAFAX.

Deputatul PDL precizeaza ca, in opinia sa, legislatia cu privire la animale trebuie completata in sensul in care toti proprietarii de caini, inclusiv caini de rasa, sa fie obligati sa isi sterilizeze animalele, scutiti de aceasta responsabilitate urmand sa fie doar proprietarii de caini cu valoare chinologica, conforma cu standardele internationale ale crescatorilor de caini.

Dan-Cristian Popescu mentioneaza ca, astfel, proprietarii de caini vor fi mai atent supravegheati de catre administratiile locale si de catre Asociatia Chinologica Romana.

"Voi propune modificarea legii in acest sens si voi initia un dialog cu Asociatia Chinologica Romana (organ abilitat international) si proprietarii de caini de rasa", mai precizeaza deputatul PDL.


(193 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Un deputat PDL cere sterilizarea si a cainilor cu stapani | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57887291908264 seconds.