Joi, 05 Septembrie 2013 - 06:00 AM Aleg.RO: Dragnea: Nu voi rata momentul sa pun castile pe urechi la DNA, sunt curios sa ascult interceptarile

Publicat de: ---

Gândul

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, ca este foarte curios in legatura cu procedura ascultarii interceptarilor si ca doreste neaparat sa puna "castile pe urechi", pentru a vedea in ce ipostaze l-au surprins procurorii DNA in dosarul referendumului .

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a spus, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde studiaza probele adunate de procurori in dosarul privind organizarea referendumului din 2012, ca va veni ori de cate ori are timp la dispozitie pentru a studia cu atentie fiecare dovada a anchetatorilor.

"O sa ne plictisim unii cu altii, astazi am vazut alte declaratii, niste adrese intre institutii si altele. Vreau sa vin sa studiez in fiecare ora in care pot pleca de la minister. Nu am ajuns la casti", a spus Dragnea.

Acesta s-a aratat foarte interesat de modul in care va urma sa asculte interceptarile procurorilor facute in acest dosar si a lasat de inteles ca in acest context va fi pus in fata unui monitor si i se va da o pereche de casti.

"Nu am ajuns la casti, sunt foarte curios sa vad cum se face. Evident, poti vedea interceptarile si inainte, pentru ca sunt transcrise. Dar nu voi rata momentul sa pun castile. Este o curiozitate. E foarte interesant sa vezi cum fac altii", a precizat Dragnea.

Presedintele executiv al PSD a inceput sa vina, de luni, la DNA pentru a studia materialul de urmarire penala din dosarul privind organizarea referendumului din 2012.

In 6 septembrie 2012, vicepremierul Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare in dosarul privind referendumul de demitere a sefului statului, fiind acuzat ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta in scopul obtinerii unei prezente de minimum 60% la votul de la referendum, care sa garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.

Dupa ce procurorii au anuntat ca il cerceteaza pe Dragnea, presedintele PSD, Victor Ponta, declara ca el si toti membrii BPN si CExN au semnat autodenunturi la DNA pentru ca au indemnat oamenii sa vina la vot la referendum.

Procurorii DNA anuntau ca au inceput urmarirea penala fata de 67 de persoane acuzate de fraude la referendumul din 2012, printre care 49 de presedinti si membri ai unor sectii din Teleorman, Vrancea si Gorj si 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea. Procurorii anticoruptie precizau ca cele 67 de persoane ar fi luat parte la diferite activitati legate de desfasurarea referendumului din 29 iulie 2012.

Dintre aceste persoane, 49 au fost presedinti si membri ai unor sectii de votare din localitati din judetele Teleorman, Vrancea si Gorj, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de complicitate la falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori, prevazuta de art. 26 Cod Penal raportat la art. 55, pct. 1 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.

Pe de alta parte, in 16 iulie 2013, senatorul PPDD Valer Marian, fost membru PSD, a depus la DNA un denunt la adresa vicepremierului Liviu Dragnea, acuzandu-l de fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, un document continand acuzatiile fiind dat publicitatii anterior.


(219 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Dragnea: Nu voi rata momentul sa pun castile pe urechi la DNA, sunt curios sa ascult interceptarile | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60284304618835 seconds.