Miercuri, 14 August 2013 - 06:21 AM Aleg.RO: Florin Iordache: Legea ANI trebuie modificata

Publicat de: ---

Financiarul

Deputatul PSD Florin Iordache considera ca legea ANI trebuie modificata si ca sunt necesare discutii intre premierul Victor Ponta si reprezentantii Ministerului Justitiei si ai Agentiei Nationale de Integritate in acest sens .

“Trebuie modificata legea in acest sens si trebuie avuta o discutie si cu reprezentantii ANI si cu reprezentantii Guvernului, respectiv cu reprezentantii Ministerului Justitiei, astfel incat incalcari ale legii sa nu poata avea loc, dar, in acelasi timp, acolo unde alesul local - si aici este vorba de primar sau de consilier local - se afla intr-o stare de incompatibilitate (…) printr-o hotarare definitiva hotarata de catre instanta acel om trebuie sa suporte consecinte”, a afirmat Iordache, marti, pentru RFI.

Social-democratul a calificat drept “anormala” situatia in care multi primari sunt declarati incompatibili, pentru ca fac parte si din conducerea unor regii locale.

“Agentia Nationala de Integritate este o institutie de care avem nevoie, dar, in acelasi timp, nu cred ca trebuie sa dam loc la interpretari sau la excese. In acest moment, cel care cunoaste cel mai bine ce se intampla intr-o regie de salubritate, intr-o regie de apa sau intr-o companie care este asociata unei astfel de regii este primarul, pentru ca el are cea mai mare legitimitate si in acelasi timp cunoaste cel mai bine problemele localitatii”, a explicat Iordache, pentru RFI.

Potrivit deputatului PSD, nu este “normal” ca sute de primari de la nivelul tarii sa se afle intr-o situatie de incompatibilitate pentru ca au reprezentat localitatea intr-o regie precum cele de salubritate, de apa, de canal.

“Practic, el ce face acolo? Incearca sa obtina niste conditii mai bune pentru localitate, incearca ca serviciile acelei regii sa fie mai bune pentru localitate, deci nu are un interes propriu si in aceste conditii ar trebui sa suporte o stare de incompatibilitate. Legea in acest sens ar trebui sa fie modificata. Trebuie vazut care sunt argumentele pentru care Ministerul Justitiei a dat un aviz negativ acestei propuneri, dar toate acestea se vor discuta la toamna, la inceputul lunii septembrie”, a spus parlamentarul PSD.(Agentia Nationala de Presa AGERPRES)


(720 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Financiarul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Financiarul:

Florin Iordache: Legea ANI trebuie modificata | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52111601829529 seconds.