Joi, 08 August 2013 - 06:11 AM Aleg.RO: Geoana considera o eroare amanarea regionalizarii pana in 2022

Publicat de: ---

cronicaromana .

“Atacurile din ultima perioada la adresa procesului de regionalizare nu fac bine Romaniei. Cei care vorbesc despre amanarea regionalizarii cu 10 ani, pana in 2022, sau cei care critica de pe margine, asa cum procedeaza presedintele Traian Basescu, uita ca regionalizarea nu este subiectul USL, al PSD, al PNL sau al presedintelui. Regionalizarea este un subiect de interes national pentru Romania, la constructia caruia trebuie sa contribuim cu totii”, se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit senatorului PSD, “senzatia ca presedintele Basescu sta si se bucura de pe margine asteptand un eventual esec al regionalizarii transmite un sentiment foarte neplacut de sacrificare a interesului national pe altarul certurilor politice nesfarsite”.

“Nimeni nu mai are nevoie de blocaje si ?smetii? politice. Romanii au sanctionat deja politica scandalului si a conflictului cu orice pret. Contributia presedintelui trebuie sa fie una constructiva, care sa ajute la unirea cetatenilor in jurul unui proiect de care depinde dezvoltarea echilibrata a Romaniei. Altfel, atitudinea sa echivaleaza cu blocarea intr-o activitate distructiva continua care, dupa 9 ani de mandat, nu lasa nimic in urma”, se precizeaza in comunicatul citat.

De asemenea, Mircea Geoana apreciaza ca regionalizarea “trebuia facuta inca din momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, este un subiect foarte important pentru beneficiile economice si administrative pe care le poate aduce romanilor” si este amanata “de mult timp din motive politicianiste”.

“Sa vorbim acum despre un termen, 2022, asa cum propun alti politicieni, adica despre o amanare cu aproape 10 ani, este o eroare care va afecta serios capacitatea Romaniei de a construi un stat modern cu administratie performanta, care sa raspunda adecvat asteptarilor populatiei la servicii si politici publice de calitate. Nu spun sa facem regionalizarea maine, fiind evident ca trebuie sa analizam procesul cu atentie, dar ea trebuie facuta in mandatul actualei guvernari a USL, care si-a propus ca obiectiv asezarea Romaniei pe un drum de reconstructie si dezvoltare, dupa o guvernare PDL dezastruoasa pentru Romania”, afirma Geoana in comunicatul citat.

 


(620 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Geoana considera o eroare amanarea regionalizarii pana in 2022 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.