Miercuri, 07 August 2013 - 06:01 AM Aleg.RO: Sens giratoriu suspendat peste centura de nord-est a Ploiestiului. Cat va costa investitia si cand va fi gata

Publicat de: ---

Money.ro

Un sens giratoriu suspendat, cu o lungime de aproape un kilometru si cu un inel care va avea peste 280 de metri, va fi construit, in urmatoarea perioada, in zona de nord a municipiului Ploiesti, in localitatea Blejoi, investitia fiind realizata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2007 - 2013 .

 

 

Contractul aferent acestui proiect, in valoare totala de 78.595.330 de lei, a fost semnat, marti, la Ploiesti, organizarea de santier va incepe in 20 august, iar startul lucrarilor va fi dat in 1 septembrie, urmand ca pasajul sa fie finalizat, conform proiectului, intr-o perioada de 18 luni.

 

 

Contributia Consiliului Judetean Prahova la acest proiect este de trei milioane de lei.

 

 

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a declarat ca sensul giratoriu suspendat este "de importanta nationala", intrucat prin acea zona se face legatura cu Brasovul atunci cand traficul pe DN 1 este foarte aglomerat, precizand ca de aceasta constructie vor beneficia mai multe localitati din Prahova.

 

 

Cosma a mai spus ca sensul giratoriu va avea sapte intrari si va asigura fluidizarea traficului rutier in zona respectiva.

 

 

Sensul giratoriu suspendat, care, potrivit proiectului, va avea o lungime de 956,86 metri si o lungime a inelului central de 282,84 metri, va face legatura intre DN 1 B Ploiesti - Buzau si DJ 102 Ploiesti - Plopeni - Slanic, peste centura de nord-est a municipiului Ploiesti. In prezent in zona este o intersectie semaforizata si este tranzitata zilnic de sute de TIR-uri.

 

 

Prin construirea acestui sens giratoriu suspendat se va asigura fluidizarea traficului rutier in special catre Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, dar si spre catre zona comerciala din nordul municipiului Ploiesti.


(615 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

Sens giratoriu suspendat peste centura de nord-est a Ploiestiului. Cat va costa investitia si cand va fi gata | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.50245213508606 seconds.