Marți, 30 Iulie 2013 - 06:43 AM Aleg.RO: Excluderea din PDL a primarilor din Arges, invalidata de comisia de etica!

Publicat de: ---

cronicaromana Comisia Nationala de Etica, Statut si Litigii a PDL a invalidat decizia Consiliului Judetean de Coordonare al PDL Arges prin care au fost exclusi din partid 21 de primari din judet, informeaza Romania TV . Potrivit unuia dintre cei exclusi, primarul din Ungheni, edilii ar putea fi pusi in situatia sa conteste la tribunal decizia de invalidare a excluderii astfel incat sa poata rupe legaturile cu partidul, fara a-si pierde mandatele.

Membrii Comisiei de Etica au decis ca excluderea a fost facuta fara respectarea Statutului partidului, deoarece primarii nu au incalcat in nici un fel Statutul si nici nu au adus prejudicii de imagine

Primarul din Ungheni, Ion Miu, a spus ca el si colegii vor sa-si obtina excluderea in instanta. “Asteptam o decizie scrisa din partea Comisiei si a Biroului Permanent National si apoi o atacam in instanta (…) Dragoste cu forta nu se poate”, a declarat Miu.

Consiliul Judetean de Coordonare al PDL Arges a propus duminica ca 21 dintre cei 24 de primari pe care partidul ii are in Arges sa fie exclusi din partid, dupa ce ar fi formulat o cerere prin care spun ca nu mai suporta presiunile politice si ca vor sa ramana responsabili doar cu partea administrativa.

Excluderea le-ar fi asigurat pastrarea posturilor pe care au fost alesi vara trecuta si ei se vor putea inscrie cu usurinta intr-un nou partid, foarte probabil in viitoarea formatiune Miscarea Populara, care activeaza in prezent ca fundatie, dar care a facut demersurile legale pentru a deveni partid politic.

Presedintele PDL Arges, Mircea Andrei, s-a conformat doleantei alesilor democrat-liberali, mai ales ca si nici el nu mai dorea sa activeze in acest partid, ca dovada prezentandu-si demisia imediat dupa ce ii exclusese pe primari. Excluderea a avut loc la o zi dupa o vizita in judet a presedintelui Traian Basescu, fapt e a alimentat speculatiile legate de implicarea lui in construirea Partidului Miscarii Populare si a racolarilor din PDL.

 


(615 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Excluderea din PDL a primarilor din Arges, invalidata de comisia de etica! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56635499000549 seconds.