Luni, 22 Iulie 2013 - 06:54 AM Aleg.RO: Basescu a plecat de pe Muntele Gaina dupa ce a cantat "Noi suntem romani" si a primit cadouri

Publicat de: ---

Gândul

Presedintele Traian Basescu a plecat, duminica, de la Targul de Fete de pe Muntele Gaina, dupa ce a facut o baie de multime, a cantat, alaturi de alti participanti, "Noi suntem romani" si a primit diverse obiecte artizanale si palinca traditionala de la comerciantii prezenti la eveniment .

Presedintele Traian Basescu a petrecut, duminica, aproximativ doua ore la Targul de Fete de pe Muntele Gaina, unde a facut o baie de multime, s-a fotografiat si salutat cu participantii si chiar a glumit despre amintirile pe care le are de la editiile anterioare ale evenimentului la care a participat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a povestit ca a "targuit-o" aici pe sotia primarului din Arad, Gheorghe Falca, in 2002, cei doi fiind finii de cununie ai sefului statului.

Traian Basescu a vizitat targul mesterilor populari organizat in cadrul evenimentului si a primit cadouri constand in obiecte artizanale traditionale, dar si o sticla de palinca, in interiorul careia era realizata o sculptura din lemn.

Seful statului a asistat si la o parte din spectacolul de muzica populara organizat in cadrul manifestarilor, stand in multime, in apropierea scenei, iar la un moment dat si-a pus la gat o esarfa tricolora si a cantat impreuna cu oamenii "Noi suntem romani".

Basescu a dorit sa isi cumpere o clatita de la taraba unui producator local, insa acesta i-a oferit-o gratuit.

Presedintele Traian Basescu a declarat, inainte de a pleca de la Targul de Fete, ca aceste evenimente traditionale trebuie pastrate.

Traian Basescu a plecat dupa ora 13.00 de pe Muntele Gaina, dar nu a spus unde urmeaza sa mearga din judetul Alba.

Targul de Fete de pe Muntele Gaina, un platou montan aflat la aproape 1.500 de metri altitudine, este cea mai mare sarbatoare populara in aer liber din Romania.

Presedintele Traian Basescu a ajuns pe platoul montan de pe Muntele Gaina in jurul orei 11.00 si imediat ce a coborat din masina a fost inconjurat de zeci de persoane, unele dintre acestea solicitandu-i sa faca fotografii sau dorind doar sa ii stranga mana.

Traian Basescu a vorbit cu participantii, insa a refuzat de mai multe ori sa raspunda unor intrebari ale jurnalistilor prezenti la eveniment.

Seful statului a urcat apoi pe jos pana la Crucea Iancului, unde a depus o coroana de flori din partea Presedintiei Romaniei. Acolo, autoritatile locale si judetene din Alba au organizat duminica dimineata un ceremonial in cadrul caruia a avut loc o slujba Te Deum si reprezentantii institutiilor au depus coroane de flori.

Dan Lungu, corespondenti@mediafax.ro


(502 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Basescu a plecat de pe Muntele Gaina dupa ce a cantat "Noi suntem romani" si a primit cadouri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57259082794189 seconds.