Sâmbătă, 14 Mai 2005 - 10:00 AM Aleg.RO: Discursul dur al lui Ion Iliescu nu i-a impresionat prea tare pe liderii actuali

Publicat de: Andrei DINU

AMOS News Desi senatorul Ion Iliescu a avut un discurs extrem de dur in cadrul lucrarilor Consiliului National al PSD, acest lucru se pare ca nu i-a impresionat prea mult pe actualii lideri ai partidului. Presedintele PSD, Mircea Geoana a spus ca "exista si o parte de analiza lucida, care trebuie luata in considerare, precum si o parte de amaraciune personala, care este si ea omeneasca si trebuie inteleasa".

"PSD are o conducere completa, legitima si care are obligatia sa duca mai departe misiunea noastra social-democrata", a spus Geoana.

El a reafirmat faptul ca Ion Iliescu ramane pentru actuala conducere a partidului un om de care se va tine cont si care va fi respectat. Cu toate acestea, a adaugat Geoana, "deciziile sunt acum la noua conducere a partidului".

Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase nu crede ca s-ar putea numi "jocuri de culise" discutiile care au existat la congres. "Dar era mai bine cand acum 4 ani, sau 8 sau 12 ani, cand venea cineva si anunta lista de conducere - iata aceasta este conducerea dvs. va rog s-o votati cu mana ridicata?", s-a intrebat retoric Nastase.

Vicepresedintele PSD, Ioan Rus, unul din cei criticati direct de Iliescu, s-a aratat de acord cu cele mai multe dintre afirmatiile facute de acesta, dar a respins acuzele ca ar fi existat la congres aranjamente de culise.

Secretarul general al PSD, Miron Mitrea, a admis faptul ca pentru functiile de vicepresedinti s-au mai purtat discutii intre diferite organizatii.

"Acolo unde sunt mai multe functii se mai poarta discutii, dar si lobby-ul face parte din activitatea propriu-zisa. In acelasi timp, trebuie sa acceptam faptul ca Ion Iliescu nu poate fi foarte multumit de situatia creata. Are nemultumiri care sunt unele personale, altele referitoare la linia pe care partidul merge - o anumita zona stanga s-a usurat, dar trebuie sa tinem cont si de faptul ca o parte din electoratul de stanga traditional se micsorează ca si pondere. Asta cred ca s-a intamplat si la Congres, membrii de stanga au fost mai putini decat cei de centru-stanga", a afirmat Mitrea.

In opinia presedintelui PSD Vrancea, Marian Oprisan, Ion Iliescu ar fi trebuit sa dea exemple concrete in privinta vinovatiei unor persoane. "Sa fim seriosi, haideti sa ne uitam la "contii" membri ai actualului Cabinet si o sa vedem ca averile acestora sunt de 20 de ori mai mari decat cele ale ministrilor Cabinetului Nastase", a spus Oprisan.

Deputatul Viorel Hrebenciuc, liderul filialei judetene Bacau, de asemenea "aratat cu degetul" de Iliescu nu vede discursul fondatorului partidului ca pe o despartire de PSD. In opinia sa, Iliescu este mai degraba ingrijorat fata de linia politica viitoare, mai exact de faptul ca nu trebuie sa se piarda ideologia social democrata.

Presedintele TSD, Victor Ponta a opinat ca reforma in partid este departe de a se fi incheiat, ba dimpotriva, aceasta este la inceput.

Ponta l-a acuzat, la randul sau, pe Ion Iliescu ca stia de mai mult timp despre coruptii din PSD, dar nu a facut nimic in acest sens.

"Lucrurile astea se stiau dinainte, trebuiau curatate. Mai avem un drum lung pana la adevarata identitate a partidului. Dl. Ion Iliescu are o identitate de stanga, dar nu in sensul anului 2012 care ma intereseaza pe mine", a mentionat presedintele TSD.

Senatorul Ion Iliescu a anuntat, in finalul lucrarilor Consiliului PSD, ca renunta la toate functiile detinute in partid pentru ca refuza categoric sa participe la vreo reuniune a noilor foruri de conducere.


(489 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Andrei DINU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Discursul dur al lui Ion Iliescu nu i-a impresionat prea tare pe liderii actuali | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.73867297172546 seconds.