Luni, 29 Aprilie 2013 - 05:54 AM Aleg.RO: MRU vrea liste comune ale dreptei la europarlamentare

Publicat de: ---

cronicaromana   Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, afirma ca dreapta romaneasca este fragmentata, iar pentru a avea sanse trebuie sa stabileasca liste comune la alegerile europarlamentare, un candidat unic la prezidentiale si sa formeze un partid pana in 2016 .

Liderul Fortei Civice, senatorul Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Arad, ca dreapta romaneasca este, in momentul de fata, “fragmentata, iar din punct de vedere al actiunii politice, incoerenta”, singura sansa fiind “unitatea in actiune” a partidelor de dreapta, informeaza Mediafax.”Trebuie inteles ca pentru dreapta romanesca, pentru a avea sanse, exista doua proiecte pe termen scurt si unul pe termen mediu. Pe termen scurt, adica 2014, trebuie sa avem lista comuna a formatiunilor politice ale dreptei pentru europarlamentare”, a spus Ungureanu, care a precizat ca pe acesta lista vrea sa se regasesca nume atat din Alianta Dreptate si Adevar (FC + PNTCD), cat si din PDL, Initiativa Romania Liberala sau din alte partide si organizatii de dreapta, cum ar fi Miscarea Populara.

Ungureanu a spus ca lista comuna poate fi stabilita “fara complicatii, pe seama unui protocol”.”Speranta e ca dreapta sa aiba macar acelasi numar de europarlamentari. Daca mergem separat, in mod clar vor fi mult mai putini, poate jumatate”, a spus presedintele FC.

Al doilea proiect pe termen scurt mentionat se refera la candidatul unic la Presedintia Romaniei, iar proiectul pe termen mediu este construirea unui partid de centru dreapta pana in 2016.”Daca nu facem astea, iar fragmentarea se mentine, in 2016 nu se va intra la guvernare din dreapta decat pe seama compromisului politic, sub acoperirea unei coalitii stanga-dreapta. Nu o sa existe un guvern monocolor al dreptei. Cine crede ca dreapta isi poate permite mai multi candidati si sa aiba si succes, ori e naiv, ori pacaleste”, a mai spus Mihai Razvan Ungureanu.


(628 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

MRU vrea liste comune ale dreptei la europarlamentare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53960800170898 seconds.