Luni, 29 Aprilie 2013 - 05:53 AM Aleg.RO: Basescu: "Omul gras" din sectorul bugetar trebuie sa slabeasca in continuare

Publicat de: ---

WallStreet Presedintele Traian Basescu a declarat, astazi, referindu-se la bugetari, ca "omul gras" din economie trebuie "sa slabeasca" in continuare, dar in acelasi timp este momentul unui "acord fin", pentru completarea cu personal in locurile unde exista un deficit, cum e cazul spitalelor .

Basescu a sustinut ca "omul gras" din economie "a slabit" considerabil in perioada 2010-2012, iar procesul ar trebui sa continue.

"Ia uitati-l cat a slabit...a slabit cu 210.000 de salariati in sectorul public, si dupa cum vedeti statul nu s-a prabusit. Acest proces trebuie continuat in paralel cu crearea de locuri de munca in zona economica, fie ca vorbim de autostrazi, fie ca vorbim de lucrari la mediu, fie ca vorbim de utilizarea mai consistenta a banilor europeni, dar acest proces trebuie sa continue", a sustinut Basescu, potrivit Mediafax.

Seful statului a mentionat ca in acest moment trebuie sa se treaca la o "ajustare a locurilor de munca".

El a amintit de ordonanta care prevedea ca la sapte bugeri care parasesc locul de munca se poate angaja o singura persoana, care era necesara deoarece "Romania nu mai putea sustine un asemenea aparat" in domeniul bugetar.

"S-a preferat aceasta reducere pe criteriul la sapte plecati un angajat, dar acum se pare ca a venit momentul ajustarii, unei ajustari fine. Sunt spitale in care nu mai avem personal - deci acolo ar trebui facute angajari - si inca avem foarte multe zone in sectorul administratiei publice centrale si locale care sunt excedentare din punct de vedere personal. Deci, abia acum cred ca a venit momentul sa se treaca la un acord fin, care ca in urmatorii doi ani trebuie sa continue procesul de reducere, de slabire a omului gras, pus in spatele populatiei care plateste taxe si de ajustare a personalului in asa fel incat sa nu avem sectoare care sa sufere de lipsa de personal", a sustinut seful statului.

Traian Basescu a mentionat ca in zona bugetara inca exista excedent de personal "in birouri" si exista deficit de personal in unele spitale.

"Sau, stiu eu spitale care au cateva sute de medici in plus fata de necesar, numai ca sunt in Capitala. Si la spitalul de la Vulcan - dau un exemplu, poate nu e cazul - nu avem medici. Deci, trebuie reasezat personalul si acum se poate face aceasta redistribuire. Sigur, sa nu intelegeti ca spun ca trebuie luat un economist de la Ministerul Administratiei si dus ca medic la spitalul din Vulcan, dar se poate continua reducerea de personal la Ministerul Administratiei - e ipotetic, nu exista acest minister - si se poate angaja personal medical la spitalul de la Vulcan. Deci, acum este momentul acordului fin", a completat Basescu.

Totodata, el a mentionat ca astfel de reduceri de personal ar trebui compensate cu o gama larga de programe de genul celor din 2009, 2010, 2011, finantate cu sume relativ mici, dar care sa aiba o "adresabilitate foarte larga".

 


(632 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

Basescu: "Omul gras" din sectorul bugetar trebuie sa slabeasca in continuare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64900493621826 seconds.