Vineri, 26 Aprilie 2013 - 05:39 AM Aleg.RO: Puiu Hasotti scapa de sanctiunea CNCD

Publicat de: ---

cronicaromana Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii considera ca declaratia senatorului Puiu Hasotti referitoare la homosexuali se incadreaza in limitele libertatii de exprimare si ca nu contine elemente de incitare sau amenintare la adresa unei comunitati .

Senatorul Puiu Hasotti a scapat de sanctiunea pe care ar fi putut-o primi din partea CNCD, dupa ce a declarat ca homosexualii sunt oameni bolnavi, in contextul unei dezbateri privind oportunitatea legalizarii parteneriatelor civile intre persoane de acelasi sex.

“CNCD considera ca declaratia se incadreaza in limitele libertatii de exprimare, nu contine elemente de incitare sau o amenintare directa si evidenta la adresa unei comunitati astfel incat sa se impuna inteventia statului printr-o sanctiune juridica”, se arata intr-un comunicat de presa al CNCD, potrivit rtv.net.

CNCD l-a audiat, miercuri, pe senatorul liberal, care a admis ca afirmatiile sale au fost “nepotrivite, neconforme cu realitatea” si a declarat ca nu este homofob. Colegiul director al CNCD a decis cu sase voturi pentru si un vot impotriva ca declaratiile supuse analizei nu constituie fapte contraventionale, dar a atras atentia ca astfel de declaratii nu sunt potrivite pentru dezbaterea unor subiecte de interes public. “Colegiul director condamna public astfel de declaratii, considerandu-le ca fiind homofobe si reitereaza apelul catre persoanele care detin functii publice sau sunt formatori de opinie in societate sa promoveze un comportament si un limbaj nediscriminatoriu, precum si sa ia atitudine fata de eventualele incalcari ale principiului egalitatii de sanse”, se mai arata in document. Intr-o scrisoare semnata de europarlamentarii Michael Cashman, Ulrike Lunacek, Raul Romeva i Rueda, Sirpa Pietikainen, Dennis de Jong, Mikael Gustafsson si trimisa la sfarsitul saptamanii CNCD, afirmatia senatorului Puiu Hasotti este considerata “o declaratie defaimatoare” care “poate conduce la cresterea discriminarii pentru persoanele homosexuale, lesbiene, bisexuale si transsexuale”. Deputatul Remus Cernea a anuntat recent ca vrea sa initieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil intre heterosexuali si intre persoanele de acelasi sex. Ulterior, liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat ca nu are “absolut nimic” sa le reproseze homosexualilor, pe care ii considera “doar niste oameni bolnavi”, el comentand astfel initiativa deputatului Cernea. “Ii consider doar niste oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare fireasca, nu este o relatie naturala, motiv pentru care, dupa parerea mea, nu are nicio sansa”, a fost declaratia lui Puiu Hasotti, incriminata in scrisoarea semnata de cei sase europarlamentari.


(629 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Puiu Hasotti scapa de sanctiunea CNCD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5303168296814 seconds.