Joi, 25 Aprilie 2013 - 06:00 AM Aleg.RO: Basescu reactiveaza comisia prezidentiala pe agricultura

Publicat de: ---

cronicaromana   Presedintele Traian Basescu a reactivat Comisia prezidentiala pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii in Romania, care urmeaza sa finalizeze raportul pe acest domeniu pana in 30 iunie, cand isi va inceta si activitatea .

“Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat luni, 22 aprilie a.c., Decizia privind reluarea activitatii Comisiei prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii in Romania. Comisia urmeaza sa finalizeze raportul privind politicile publice de dezvoltare a agriculturii pana la data de 30 iunie 2013, cand, potrivit, deciziei, isi va inceta activitatea”, se arata intr-un comunicat de miercuri al Administratiei prezidentiale.

Conform sursei citate, Comisia isi pastreaza componenta initiala, iar presedintia acesteia va fi asigurata in continuare de catre Valeriu Steriu.

Valeriu Steriu este deputat UNPR, ales in circumscriptia electorala 12 Calarasi. El a fost deputat si in legislatura 2008-2012, iar in 2004-2008 a fost senator.Intre 2001 si 2004 a fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii pe probleme de integrare europeana si internationale.In perioada 2008-2010, Steriu a fost presedintele Departamentului de agricultura al PSD, iar in 2011 a condus Comisia prezidentiala pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii.

Comisia a fost infiintata de catre Traian Basescu in iulie 2009, fiind condusa atunci de catre Dacian Ciolos, in prezent comisar european pentru Agricultura.Potrivit deciziei de la acea vreme, misiunea comisiei, din care faceau parte cadre didactice, reprezentanti ai patronatelor si sindicatelor din domeniu, ai statiilor si institutelor de cercetare, era elaborarerea a unei strategii in agricultura, similara celor elaborate de comisiile de la Cotroceni in domeniile educatie sau sanatate.


(592 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Basescu reactiveaza comisia prezidentiala pe agricultura | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59440493583679 seconds.