Luni, 15 Aprilie 2013 - 06:03 AM Aleg.RO: Proiecte pentru Bucuresti: sali de concerte si renovarea Arenelor Romane si a Teatrului Evreiesc

Publicat de: ---

WallStreet Primarul general Sorin Oprescu a declarat ca Bucurestiul este vocea cea mai puternica in cultura romaneasca si ca are in vedere trei proiecte "ambitioase si extrem de utile", respectiv realizarea unor noi sali de concerte si renovarea Arenelelor Romane si a Teatrului Evreiesc de Stat .

"Putini dintre cetatenii orasului cunosc si constientizeaza faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti sustine financiar, coordoneaza si administreaza peste 26 de institutii publice de cultura, din care 14 teatre si trei muzee in care isi desfasoara activitatea prestigiosi intelectuali, elita de aur a acestei tari", a declarat Oprescu.

Edilul a mai spus, cu aceeasi ocazie, ca dupa modernizarea si extinderea Teatrului de Revista "Constantin Tanase", reabilitarea Teatrului de Vara, reamenajarea Salii Studio a Teatrului Odeon, a salii Centrului de Proiecte Culturale a Municipiului Bucuresti, a salii Operei Comice pentru Copii si, mai ales, a darii in folosinta a noii sali de spectacol a Teatrului Excelsior, are in vedere alte trei proiecte "ambitioase si extrem de utile", care innobileaza valoarea culturala a orasului, scrie Mediafax.

Astfel, Oprescu a precizat ca municipalitatea va construi noi spatii de concerte, respectiv "un complex cultural" cu o sala de concerte de 2.500 de locuri si una cu 500 de locuri, pentru evenimente de anvergura mica.

Spatiul propus pentru amplasarea complexului se afla pe esplanada din zona Piata Unirii. "Dorim demararea acestui proiect cel tarziu in trimestrul I al anului 2014 si finalizarea lui in semestrul I din 2016, valoarea estimata fiind de aproximativ 150-200 de milioane de euro", a precizat primarul general al Capitalei.

Un alt proiect are in vedere renovarea, modernizarea si restaurarea complexului Arenele Romane, iar cel de-al treilea vizeaza reabilitarea si modernizarea cladirii Teatrului Evreiesc de Stat.

"Vizam realizarea unui spatiu cultural nou, modern, dotat la cel mai inalt nivel, cu o capacitate intre 5.500 si 8.000 de locuri si scena acoperita. Prin restaurare, dorim punerea in valoare a unei arhitecturi unice in zona Europei de Est. Debutul lucrarii ar putea avea loc in semestrul II al anului 2014, cu finalizare in trimestrul IV din 2015 si o valoare de aproximativ cinci milioane de euro", a spus Oprescu, despre proiectul ce vizeaza Arenele Romane.

 


(257 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

Proiecte pentru Bucuresti: sali de concerte si renovarea Arenelor Romane si a Teatrului Evreiesc | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58693194389343 seconds.