Joi, 28 Martie 2013 - 06:05 AM Aleg.RO: Basescu: Miscarea Populara a fost ideea mea. Voi veghea ca ea sa existe

Publicat de: ---

Realitatea TV

Presedintele Traian Basescu a vorbit, miercuri, despre infiintarea fundatiei Miscarea Populara de catre consilierul Cristian Diaconescu, spunand ca nu va face parte din ea atat timo cat va fi sef de stat, dar ca va veghea ca aceasta sa existe .

"Nu voi face parte din Miscarea Populara cat sunt presedinte, dar voi veghea ca ea sa existe. In niciun caz un consilier prezidential nu va fi presedinte. S-a oferit Cristian Diaconescu sa o lanseze. Trebuie gasit un om credibil, care sa fie o expresie a neangajamentului politic - un om cu prestigiu care poate sa fie din zona afacerilor, cultura, jurnalism", a declarat Presedintele, la B1 TV.

In cadrul aceleiasi declaratii, seful statului a explicat ca fundatia este deschisa tuturor celor care nu sunt afiliati politic.

"Miscarea Populara e deschisa celor care nu sunt angajati politic in acest moment, iar cei care au carnet de partid sa-si vada de partidele lor. L-am rugat pe dl Cristian Diaconescu sa anunte ca nu la Fundatia Miscarea Populara se poate refugia cineva", a mai spus Basescu.

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu a anuntat zilele trecute, intr-o postare pe blog, decizia de initiere a procedurilor pentru infiintarea Fundatiei "Miscarea Populara".

"Astazi am decis, impreuna cu colegii mei, sa initiem procedurile pentru infiintarea Fundatiei «Miscarea Populara». Stiu ca acest subiect va capta atentia presei romanesti si a opiniei publice deopotriva - semn ca noua noastra forma de expresie, care isi propune sa promoveze valorile de centru-dreapta, este asteptata atat ca noua platforma socio politica, dar si un real catalizator pentru implicarea societatii romanesti in elaborarea si implementarea deciziilor majore care ne privesc", a spus Diaconescu.

El a mentionat "liniile principale" ale obiectivelor celor care au initiat acest demers.

"Vom avea suficient timp sa furnizam toate elementele care tin de functionarea si dezvoltarile ulterioare ale Miscarii Populare, asa ca pentru inceput va voi oferi liniile principale ale obiectivelor noastre: modernizarea Romaniei, pastrarea orientarii proeuropene si proatlantice ca unica solutie pentru Romania, reforma constitutionala, stimularea clasei de mijloc, locuri de munca pentru tineret, criterii de integritate pentru o clasa politica adaptata la valorile Uniunii Europene, reformarea sistemului de educatie orientat spre performanta, stat de drept eficient bazat pe principii constitutionale solide, promovarea culturii romanesti precum si stimularea afirmarii tinerelor talente, stimularea elaborarii unor strategii pentru dezvoltarea agriculturii, industriei IT si a turismului prin consultarea categoriilor profesionale specializate, dialog continu cu romanii care traiesc in afara granitelor precum si identificarea oportunitatilor pentru incurajarea acestora de a reveni acasa, strategii vizand incurajarea tinerilor care au studiat in strainatate pentru a-si pune competentele in slujba Romaniei", a mai scris el.

Diaconescu a mai mentionat ca in actele constitutive ale fundatiei vor fi enuntate o serie de programe si strategii care vizeaza "dezvoltarea societatii romanesti, in ansamblu, cu accent pe oferirea de oportunitati pentru clasa mijlocie si tineret, ca principale forte motrice pentru progresul tarii noastre".Fiica cea mare a sefului statului, Ioana Basescu, a depus, in 2011, la OSIM, o cerere de inregistrare a marcii "Miscarea Populara", domeniile asociate fiind educatie, instruire, divertisment, servicii stiintifice si tehnologice, crearea calculatoarelor, servicii juridice, personale si sociale.

Basescu: M-a socat refuzul de renumarare a voturilor la Conventia PDL

Presedintele Traian Basescu a mai declarat, miercuri, ca a fost socat de faptul ca la Conventia PDL s-a refuzat cererea de renumarare a voturilor, el precizand ca nu mai poate fi partener cu PDL pentru ca obiectivele sale sunt diferite de cele ale formatiunii.

"Cred ca ne-am inselat unul pe altul. Cred ca in ultimii doi ani ne-am inselat reciproc", a spus Basescu, referindu-se la relatia din el si PDL, intr-o emisiune la B1 TV.El a spus ca un candidat la sefia PDL a lansat o precampanie al carei mesaj era "Am ajuns aici din cauza lui Basescu". "Nu stiu daca a castigat Blaga sau nu, am inteles ca s-a renuntat la orice cerere de renumarare", a spus Basescu, mentionand ca el si PDL nu mai pot fi parteneri, pentru ca obiectivele sunt diferite.Intrebat daca declaratia sa de sambata seara de pe Facebook, Basescu a replicat: "Nu stiu daca va dati seama ce sentiment mi-a produs o sala in care se huiduia, confetti, ciobanasul si altii care contestau la microfon...Mie mi-a lasat un gust foarte amar, nu mai avea nimic din eleganta, decenta PDL-ului".El a mentionat ca a fost socat de refuzul de renumarare a voturilor."M-a socat refuzul de renumarare a voturilor", a spus Basescu.Presedintele Traian Basescu a afirmat sambata seara, intr-un mesaj video postat pe Facebook, ca a vazut rezultatul Conventiei PDL si ca "modul cum nu au inteles sa fie democrati" il face sa spuna "definitiv si pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat"."Am vazut rezultatul Conventiei PDL, cred ca am fost cinstit cu acest partid. I-am spus ca dupa aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au inteles sa fie democrati ma face sa spun acum definitiv si pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astazi ne-am despartit. Ei nu mai sunt o piatra de moara pentru mine, eu nu mai sunt o piatra de moara pentru ei. Ma voi dedica constructiei unei alte solutii de dreapta, cu oameni cinstiti, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care accepta dreptul democratic al contestatiei si vreau sa stiti ca nu voi face nimic pentru a aduce alaturi de mine vreo bucatica din PDL", a declarat Basescu.

Basescu: USL exercita presiune incredibila pe institutii - Justitie, Servicii

Presedintele Traian Basescu a declarat, tot miercuri, ca USL exercita o presiune incredibila pe institutii, adica pe Justitie si Servicii, astfel incat este necesara o initiativa care sa contrabalanseze aceasta presiune.El a mai spus ca USL doreste, prin aceasta presiune, sa puna institutiile sub control politic."Institutiile nu vor rezista mult", a adaugat Traian Basescu.Presedintele a mai declarat ca opozitia, presa, societatea civila nu pot contrabalansa aceasta presiune a USL.

Basescu, ATAC DUR la Frunzaverde

Intrebat despre declaratia lui Sorin Frunzaverde despre salarii si platile catre FMI, seful statului a sustinut ca este important la ce ora a facut fostul lider PDL aceasta declaratie, el adaugand ca spusele acestuia sunt "o prostie, pentru ca tara e stabilizata". "E important la Sorin Frunzaverde sa stii ora la care a facut declaratie. Imi dau si eu cu parerea, e importanta ora. Declaratia e o prostie. In primul rand, Romania pe ansamblu are 5 miliarde de platit anul acesta, din care patru miliarde BNR, din rezerva, nu din buget", a spus Basescu.

Presedintele a declarat ca Romania in momentul de fata este stabilizata, dobanzile au scazut, se poate merge sa se obtina bani din imprumuturi pe pietele externe.

Presedintele o desfiinteaza pe Pivniceru

Traian Basescu a mai spus, raspunzand unei intrebari, ca Mona Pivniceru a fost o catastrofa la Ministerul Justitiei, precizand ca aceasta a refuzat numirea Codrutei Kovesi si a lui Daniel Morar in fruntea Parchetelor. "O catastrofa, sincer sa fiu. Eu am incercat sa o conving de necesitatea continuitatii in increderea in institutiile din justitie", a spus presedintele, adaugand ca rocada Kovesi-Morar la conducerile Parchetului General si DNA, pe care a propus-o lui Pivniceru, ar fi fost "o solutie care ar fi salvat Romania".

"Am avut eu cu ea dispute. Nu l-am intrebat nici pe domnul Voiculescu, nici pe domnul Vlasov, pentru ca eu trebuia sa discut cu ministrul. A fost o respingere totala a solutiei care ar fi salvat Romania", a spus Basescu.

Seful statului a mai spus ca a spus ca Pivniceru nu este "straina" de problemele din CSM, printre care si schimbarea lui Cristian Danilet. "Daca va spun numai relatiile doamnei Pivniceru la Bruxelles si anumite miscari care au avut loc in CSM de care nu poate sa spuna ca este straina, alaturi de asociatiile
", a mai sustinut Basescu.


(754 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Basescu: Miscarea Populara a fost ideea mea. Voi veghea ca ea sa existe | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5976390838623 seconds.