Joi, 28 Martie 2013 - 06:05 AM Aleg.RO: Liberalii cer demisia consilierilor prezidentiali inscrisi in Miscarea Populara

Publicat de: ---

cronicaromana   Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, sustine ca acei consilieri prezidentiali care si-au anuntat implicarea in Miscarea Populara ar trebui sa demisioneze de la Cotroceni, intrucat in noua postura sunt platiti din bani publici pentru a “netezi calea politica viitoare” a lui Traian Basescu .

“Cred ca acei consilieri prezidentiali care doresc sa il sprijine pe domnul Basescu in cariera sa politica de dupa Cotroceni ar trebui sa-si dea demisia din functiile publice pe care le ocupa (chiar daca legea nu le impune) si apoi sa construiasca dreapta sau stanga, depinde cum vor mai simti la acel moment”, sustine Hellvig intr-o postare pe blog.

De asemenea, secretarul general al PNL sustine ca alegatorii sunt in postura de a fi “luati de prosti de o gasca de smecheri de stango-dreapta”, in timp ce “Traian Basescu incearca din nou sa manipuleze publicul, sa fure startul si sa fraudeze o competitie”.

In acelasi timp, Hellvig spune ca dilema lui Cristian Diaconescu din octombrie 2011, cand lansa Platforma de Stanga, privind persoanele care pot determina “modernizarea” si schimbarea destinului “stangii romanesti” si-a gasit rezolvarea.”Azi, dilema sa a fost depasita: a aflat cine altii decat progresistii stangisti pot relansa societatea: dreptacii basisti”, afirma liberalul.

De asemenea, el sustine ca libertatea de asociere intr-o fundatie nu este ingradita in mod legal consilierilor prezidentiali, insa in cazul Miscarii Populare acestia folosesc bani publici pentru a pregati viitorul politic al presedintelui dupa 2014. “Este imoral sa fii consilierul presedintelui tarii si sa faci jocurile acestuia in pregatirea vietii si activitatii sale post prezidentiale (…) Ma preocupa modul in care se foloseste de paravanul numit consilieri si de modul in care consilierii pe banii statului se ofera drept paravan la scena deschisa”, a mai precizat Hellvig.

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu a anuntat, luni, intr-o postare pe blog, ca a decis, impreuna cu “colegii” sai, sa initieze procedurile pentru infiintarea Fundatiei “Miscarea Populara”, mentionand ca “noua forma de expresie” isi propune sa promoveze valorile de centru-dreapta.

“Astazi am decis, impreuna cu colegii mei, sa initiem procedurile pentru infiintarea Fundatiei ?Miscarea Populara?. Stiu ca acest subiect va capta atentia presei romanesti si a opiniei publice deopotriva – semn ca noua noastra forma de expresie, care isi propune sa promoveze valorile de centru-dreapta, este asteptata atat ca noua platforma socio politica, dar si un real catalizator pentru implicarea societatii romanesti in elaborarea si implementarea deciziilor majore care ne privesc”, scrie Diaconescu.

El mentioneaza “liniile principale ale obiectivelor” celor care au initiat acest demers, respectiv “modernizarea Romaniei, pastrarea orientarii proeuropene si proatlantice ca unica solutie pentru Romania, reforma constitutionala, stimularea clasei de mijloc, locuri de munca pentru tineret, criterii de integritate pentru o clasa politica adaptata la valorile Uniunii Europene, reformarea sistemului de educatie orientat spre performanta, stat de drept eficient bazat pe principii constitutionale solide, promovarea culturii romanesti precum si stimularea afirmarii tinerelor talente, stimularea elaborarii unor strategii pentru dezvoltarea agriculturii, industriei IT si a turismului prin consultarea categoriilor profesionale specializate, dialog continu cu romanii care traiesc in afara granitelor precum si identificarea oportunitatilor pentru incurajarea acestora de a reveni acasa, strategii vizand incurajarea tinerilor care au studiat in strainatate pentru a-si pune competentele in slujba Romaniei”.

“Misiunea acestei fundatii este deschisa tuturor celor care doresc sa promoveze o Romanie moderna”, mai scrie Cristian Diaconescu.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu scrie, pe contul sau de Facebook, ca se va inscrie in Fundatia “Miscarea Populara”, a carei initiere a fost anuntata anterior, pe blogul sau, de Cristian Diaconescu, la randul sau consilier prezidential. “Eu ma voi inscrie in Fundatia ?Miscarea Populara?. Cati dintre voi vor face la fel?”, noteaza Lazaroiu.

“Si eu subscriu, Sebastian”, a scris pe Facebook si Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui. “Fireste ca ma voi alatura Fundatiei Miscarea Populara. Undeva trebuie reinceputa constructia unui pol de dreapta pentru viitor!”, a notat pe contul sau de Facebook si consilierul prezidential Iulian Chifu.


(722 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Liberalii cer demisia consilierilor prezidentiali inscrisi in Miscarea Populara | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51014995574951 seconds.