Joi, 28 Martie 2013 - 06:04 AM Aleg.RO: Basescu: Transferarea Metrorex la Primaria Capitalei va avea probleme

Publicat de: ---

Money.ro

"O sa fiu cinstit, metroul transferat la Primaria Capitalei va avea probleme . (...) Este adevarat, o sa-mi spuneti ca Primaria Capitalei are RATB. Eu am fost primar si stiu ce inseamna sa gestionezi un gigant ca RATB. Numai ca la RATB, daca ai bani de investitii, mai cumperi niste autobuze si le pui sa mearga pe bulevarde. La Metrorex, daca ai bani de investitii, faci tunele din astea complicate in care trebuie sa tii un nivel de securitate extrem de ridicat. Experienta dobandita in Ministerul Transporturilor nu poate fi acoperita de Primaria Capitalei. Eu am fost primar si venind de la Ministerul Transporturilor am spus ca nu vreau sa aud de metrou la Capitala, stiind complexitatea problemelor pe care le ridica metroul", a declarat presedintele, la B1 tv.

El a opinat ca personalul de la Metrorex nu ar trece la Primaria Capitalei, adaugand ca cea mai mare parte a mecanicilor si a personalului de siguranta provine de la Calea Ferata.

 

La inceputul lunii martie, reprezentantii Uniunii Sindicatelor Lucratorilor de la Metrou (USLM) au protestat in fata Ministerului Transporturilor, iar apoi in Piata Victoriei, una dintre problemele revendicate de ei fiind legata de statutul Metrorex, in conditiile in care exista informatii conform carora metroul ar urma sa fie transferat la municipalitate in perioada urmatoare.

 

"In conditiile in care sunt informatii ca Primaria Capitalei are datorii de 500 de milioane de euro, ne intrebam de unde se vor gasi fonduri si pentru administrarea Metroului. In principiu, noi nu suntem impotriva transferarii Metroului, insa vrem sa stim exact ce se va intampla cu angajatii nostri si cum va arata acordul social ce trebuie incheiat in aceste conditii", spunea unul dintre protestatari.

 

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a afirmat inainte de inceperea protestelor ca Metroul nu va trece in subordinea municipalitatii decat dupa ce vor avea loc discutii si negocieri cu partenerul social si ca nu va negocia cu sindicatul sub presiunea protestelor din strada.


(697 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

Basescu: Transferarea Metrorex la Primaria Capitalei va avea probleme | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54369878768921 seconds.