Miercuri, 27 Martie 2013 - 06:22 AM Aleg.RO: Oprescu si-a pus omul de incredere la RADET. Urmeaza privatizarea

Publicat de: ---

evenimentulzilei Consilier personal al primarului general si fost director Veolia, Costin Bervoianu a primit punctajul maxim de la Comisia Primariei care a ales membrii CA ai Regiei

Punctaje si evaluari tinute la secret . Asa au fost alesi noii membri ai Consiliului de Administratie al Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice (RADET) Bucuresti de catre Consiliul General al Capitalei (CGMB), unde majoritatea o detine USL. Costin Bervoianu - consilier personal al primarului general, Valentin Timnea, fost membru CA, Robert Seremeta (PSD) si Marian Agiu si Gheorghe Amzar, ambii de la PNL, sunt cei care vor decide noua politica a Regiei.

100 de puncte pentru omul de incredere al primarului

Lista cu numele acestora, dar si cu punctajul acordat fiecaruia de catre o comisie de evaluare infintata cu girul edilului-sef, au fost tinute la secret. Nici CV-urile acestora sau modul de evaluare nu au fost facute public. EVZ a aflat ca omul de incredere a lui Oprescu a fost singurul care a primit punctajul maxim: 100. „Din cei sase membri se va alege presedintele CA-ului si noul director general.

TUNUL RADET. Oprescu privatizeaza caldura!

Actualul director, Ion Voicu, a obtinut doar 70 de puncte, nici nu a intrat in CA. Cele doua functii sunt disputate intre Bervoianu si Timnea”, au explicat, pentru EVZ, surse din Primaria Capitalei. In cursa pentru un loc in CA al RADET s-au aflat si Nicolae Niculescu, fost director tehnic la RADET pana in ianuarie, Teodor Popescu, fost director in Autoritatii Municipale de Reglementare a Energiei din Capitala, si Ion Voicu, actualul director interimar al RADET. Cei trei au obtinut, insa, minimum de puncte, respectiv 70, iar dupa scandalul legat de fraudarea unor licitatii, privind achizitia de lucrari, s-a discutat retragerea lor.

Dupa instalarea acestora si aprobarea in Guvern a unirii Regiei cu ELCEN, mai marii Capitalei vor demara procedura de transformare a Regiei intr-o societate comerciala si concesionarea serviciului de caldura. Potrivit surselor EVZ, artizan al privatizarii Regiei va fi Costin Bervoianu, cel care a jucat un rol important si in ceea ce priveste concesionarea serviciului public de alimentare cu apa si cele de canalizare din Bucuresti.

„Unirea Regiei cu ELCEN este pe ultima suta de metri. RADET ar putea fi transformata in societate comerciala.” MARCEL NICOLAESCU, viceprimarul Capitalei

Gaura istorica de 220 de milioane de euro. Oprescu pozeaza in salvatorul RADET

Edilul sustine reteta Apa Nova

Primarul General al Capitalei a declarat de mai multe ori ca sustine concesionarea serviciului de furnizare a caldurii pe modelul „Apa Nova”. Si, ca sa fie sigur ca lucrurile vor merge asa cum vrea el, acesta si-a pus un om cheie acolo, consilierul personal Costin Bervoianu (foto).

Potrivit surselor EVZ, primarul general a avut deja discutii cu mai multi investitori interesati de concesionarea serviciului de caldura, chiar si cu francezii care gestioneaza serviciul de alimentara cu apa al Capitalei.

ANCHETA la RADET. Politistii au descoperit 500.000 de euro la domiciliile directorilor Regiei


(989 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Oprescu si-a pus omul de incredere la RADET. Urmeaza privatizarea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59395980834961 seconds.