Miercuri, 20 Martie 2013 - 05:54 AM Aleg.RO: Ponta nu agreeaza varianta unei noi suspendari a lui Basescu

Publicat de: ---

cronicaromana Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca ar deveni mai popular daca ar incepe suspendarea presedintelui Traian Basescu, insa a aratat ca pretul platit de Romania in urma declansarii unei noi proceduri ar fi prea mare .

“Fara sa uit nimic din resentimentele personale la adresa domnului Basescu am semnat acel acord de colaborare institu?ionala. Eu a? fi mai popular daca m-a? apuca sa-l suspend pe domnul Basescu,dar pre?ul pentru Romania ar fi prea mare. Ati vazut ce s-a intamplat anul trecut, am vazut cu totii cat ne-a costat”, a declarat Victor Ponta, intr-un interviu pentru Adevarul.

Pe de alta parte, Ponta a declarat ca portofoliul Justitiei va ramane la PNL dupa ce actualul ministru, Mona Pivniceru, va pleca la Curtea Constitutionala, dar ca decizia privind noul ministru, “o functie speciala”, o va lua el, dupa o consultare cu liderul PNL, Crin Antonescu.  ”Portofoliul este in mod sigur al PNL, insa este o functie speciala, in care decizia politica – fie ca e a PSD, fie ca e a PNL – o voi lua eu, impreuna cu Crin Antonescu referitor la cine va ocupa acest portofoliu (…) Am pe cineva in minte pentru aceasta pozitie, dar decizia va fi una comuna sau, mai bine zis, decizia o iau eu, dar numai dupa o consultare cu Antonescu”, a spus premierul.

In cadrul sedintei de luni a Biroului Permanent al Senatului reprezentantii USL au anuntat sustinerea Monei Pivniceru pentru postul de judecator al Curtii Constitutionale.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca refuza orice discutie legata de succesorul Monei Pivniceru la Ministerul Justitiei cata vreme actualul ministru este in functie, precizand insa ca, daca doreste, aceasta beneficiaza de sprijinul PNL pentru un post de judecator la CC.


(708 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Ponta nu agreeaza varianta unei noi suspendari a lui Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60698318481445 seconds.