Joi, 28 Februarie 2013 - 06:32 AM Aleg.RO: Presedintia, despre documentul ce-l vizeaza pe Fenechiu: Toate petitiile sunt trimise institutiilor

Publicat de: ---

Realitatea TV

Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea, a precizat miercuri, la Realitatea TV, ca documentul trimis de Presedintie catre Parchet privind verificarea unor nereguli in care ar fi fost implicat liberalul Relu Fenechiu este una dintre cele aprox 35 .000 - 36-000 petitii primite anual si pe care Presedintia le transmite mai departe institutiilor abilitate.

"E un lucru banal. Aproximativ 36.000- 37.000 astfel de documente primeste Administratia Prezidentiala, raspuns dam la absolut toate. Majoritatea sunt cu probleme care nu intra in competenta presedintelui, prin urmare sunt directionate catre institutiile abilitate . Daca respectivul caz e de competenta Parchetului, ca incazul dnlui Fenechiu, este transmis acolo ", a precizat Oprea. El a subliniat ca Presedintia raspunde la absolut toate petitiile in termenul prevazut de lege de 30 de zile. "Din cele 36- 37.000 la care dam raspuns, aproximativ 800 - 1000 in medie pe an sunt directionate catre Parchete, sunt cazuri penale precum al dlui Fenechiu, semnalat de catre un cetatean de rand", a subliniat Oprea.Purtatorul de cuvant al Presedintiei a adaugat ca Administratia Prezidentiala respecta legea in litera si spiritul ei in momentul in care directioneaza petitiile catre institutiile competente. "Nici mie si nici altcuiva din Administratia Prezidentiala nu ne e teama sa aplicam legea, legea ne obliga sa directionam petitiile catre parchete. Nu se influenteaza actul de justitie cand respecti legea in litera si spiritul ei", a conchis Oprea.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a prezentat, in cadrul emisiunii "Jocuri de Putere" o petitie trimisa la presedintie cu privire la cercetarea unor nereguli in care ar fi fost implicat liberalul, in 2007. Petitia a fost transmisa ulterior de Administratia Prezidentiala catre Procurorul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat Fenechiu.


(874 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Presedintia, despre documentul ce-l vizeaza pe Fenechiu: Toate petitiile sunt trimise institutiilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.