Joi, 28 Februarie 2013 - 06:31 AM Aleg.RO: Mutarea Halei Matache va micsora bugetul primariei cu 600.000 de euro

Publicat de: ---

Money.ro

Calculele au fost facute de catre reprezentantii catorva ONG-uri, in colaborare cu Ordinul Arhitectilor din Romania . Mai exact, costul mutarii halei este de 2 milioane de euro, iar cel al pastrarii acesteia pe actualul amplasament - 1 milion 400 de mii de euro.

 

Reprezentantii ONG urilor spun ca banii necesari mutarii Halei Matache ar fi suficienti pentru construirea unei gradinite pentru aproximativ 100 de copii sau pentru alte proiecte, la fel de importante.

 

Comisia Nationala a Monumentelor Istorice a decis, pe 31 ianuarie, ca Hala Matache va fi mutata pentru a face loc noului Bulevard Uranus. ONG-urile spun insa ca membrii comisiei au fost indusi in eroare: nu li s-a prezentat situatia reala ci doar solutii legate de mutare, iar pastrarea halei pe actualul amplasament nici macar nu s-a luat in calcul. In opinia celor care apara constructia exista o singura varianta

 

"Solutia este ca drumul sa fie acolo unde a fost intotdeauna, din motive istorice. Hala Matache a fost un nod al cartierului si a fost ocolita de strazi. Exista loc pentru ca soseaua cu 4 benzi sa ramana si sa treaca pe langa ea asa cum a trecut intotdeauna", sustine Nicusor Dan, reperzentantul asociatiei "Salvati Bucurestiul".

 

De cealalta parte a baricadei, reprezentantii primariei Capitalei nu dau o cifra exacta cand vine vorba despre costul lucrarilor. Municipalitatea prefera sa prezinta doar beneficiile pe termen lung.

 

"Este un bulevard pe care 100 de ani vrem sa se mearga si sa asiguram o alternativa la calea Victoriei unde sunt nenumarate monumente.Protejand o astfel de zona se iau in calcul niste mutari si dorim sa protejam acest monument pe care in momentul de fata il avem si sa-l punem in evidenta", a declarat Madalin Dumitru, director la Directia Generala Infrastructura a Primariei Capitalei.

 

In timp ce Primaria si ONG-urile "se dueleaza" cu Hala Matache pe fundal, cladirea de patrimoniu este pradata in continuare de hotii de fier vechi sau de oamenii strazii si se degradeaza pe zi ce trece.


(810 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

Mutarea Halei Matache va micsora bugetul primariei cu 600.000 de euro | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55237102508545 seconds.