Joi, 28 Februarie 2013 - 06:30 AM Aleg.RO: Deputatul Ion Stan, trimis in judecata de DNA

Publicat de: ---

Financiarul

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a deputatului Ion Stan, in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de trafic de influenta .

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri , in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada 12 - 14 noiembrie 2012, inculpatul Stan a solicitat unui denuntator 130.000 lei, bani destinati achizitionarii combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite in cursul campaniei electorale, precum si achizitionarii de produse alimentare ce urmau a fi impartite in preajma alegerilor parlamentare.

“Inculpatul Stan a pretins banii lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari cu putere de decizie, in vederea inlesnirii derularii unor contracte in curs, precum si pentru obtinerea unor noi contracte de lucrari, de catre firmele controlate direct sau indirect de denuntator. In zilele de 16, 19, 21 si 22 noiembrie 2012, inculpatul Stan a primit, prin intermediul soferului sau, Florin Sarca, patru transe a cate 15.000 lei fiecare (in total 60.000 lei) o parte din bani fiind folositi pentru achizitionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi impartite in campania electorala”, se arata in comunicat.

In perioada mai-noiembrie 2009, inculpatul Stan, avand functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a unui partid politic, in baza unei pretinderi anterioare, a primit, in mod indirect, in beneficiul formatiunii politice din care face parte, de la acelasi denuntator, produse pentru campania electorala in valoare de circa 535.000 lei.

“In schimb, inculpatul l-a lasat pe denuntator sa creada ca are influenta asupra unor functionari, respectiv primari ai unor localitati din judetul Dambovita, astfel incat ar putea sa determine acele primarii sa incheie contracte cu firme controlate direct sau indirect de catre denuntator”, sustin procurorii.

Solicitarea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Stan a fost respinsa prin vot, in 21 decembrie 2012, de Plenul Camerei Deputatilor, desi anterior, Comisia juridica votase pentru incuviintarea arestarii preventive a inculpatului.

“Avand in vedere circumstantele legate de imunitatea parlamentara, procurorii au dispus, fata de deputatul Stan Ion, masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara, pe o durata de 30 zile. Durata masurii preventive a fost prelungita succesiv, urmand ca ultima prelungire sa expire la 21 martie 2013. Toate plangerile formulate de inculpat impotriva masurii obligarii de a nu parasi tara au fost respinse de instanta”, precizeaza sursa citata.

DNA mentioneaza ca fata de Florin Sarca, soferul inculpatului Stab, s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala pentru complicitate la trafic de influenta, intrucat a reiesit ca faptei ii lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii sub aspectul laturii subiective, respectiv intentia directa si cunoasterea faptei penale a autorului.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


(770 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Financiarul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Financiarul:

Deputatul Ion Stan, trimis in judecata de DNA | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.49670505523682 seconds.