Miercuri, 27 Februarie 2013 - 06:53 AM Aleg.RO: Primar Miercurea Ciuc, despre obligativitatea limbii maghiare: NIMENI nu ne poate inchide gura

Publicat de: ---

Realitatea TV

"Cunoasterea limbii maghiare este obligatorie, nu discriminatorie, in Miercurea Ciuc" . Declaratia a fost facuta de primarul municipiului, in cadrul manifestarilor pentru arborarea unui drapel secuiesc de mari dimensiuni, in centrului orasului.

Potrivit Mediafax, Raduly Robert Kalman a mai spus ca ,,Prefectul, corespondentii televiziunilor si radiourilor romanesti, dar si toti cei care traiesc din impozitele secuilor trebuie sa ne cunoasca limba maghiara". Asta dupa ce, la sfarsitul anului trecut, edilul din Miercurea Ciuc a fost amendat de Consiliul National de Combatere a Discriminarii dupa ce a impus, ca o conditie obligatorie, cunoasterea limbii maghiare la concursul de ocupare a postului de arhitect-sef al orasului.

De asemenea, in cadrul unui interviu telefonic acordat jurnalistului Realitatea TV Andreea Cretulescu, primarul miercurean a declarat ca aceasta masura nu este una discriminatorie, ci reprezinta un deziderat firesc si ca nimeni "nu nu poate, prin Constitutia Romaniei, sa le inchida gura"

"Eu nu cred ca e discriminare, toti dintre romani cunosc limba maghiara la fel de bine ca si mine. Nimeni nu ii obliga. E obligat doar cel care vrea sa fie servant public. Cum sa nu cunoasca corespondentul TVR limba maghiara. Ea de unde sa stie ce am declarat eu? E un deziderat cat se poate de firesc si nimeni, prin Constitutie, nu poate sa ne inchida gura", a declarat primarul din Miercurea Ciuc, la Realitatea TV.


(815 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Primar Miercurea Ciuc, despre obligativitatea limbii maghiare: NIMENI nu ne poate inchide gura | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60873603820801 seconds.