Miercuri, 27 Februarie 2013 - 06:52 AM Aleg.RO: Deputatii au aprobat infiintarea mamutului financiar ASF

Publicat de: ---

WallStreet Camera Deputatilor a adoptat marti, cu 286 de voturi "pentru", 5 voturi "impotriva" si 20 de abtineri, Ordonanta de urgenta 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) .

 Ordonanta are ca obiect de reglementare infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, ca autoritate administrativa autonoma, de specialitate, cu personalitate juridica, independenta, autofinantata, care isi exercita activitatea prin preluarea tuturor atributiilor si prerogativelor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

"ASF exercita atributii de autorizare, reglementare, supraveghere si control asupra activitatii intermediarilor de operatiuni cu instrumente financiare, societatilor de servicii de investitii financiare, organismelor de plasament colectiv, societatilor de administrare a investitiilor, consultantilor de investitii financiare, pietelor de instrumente financiare, operatorilor de piata si de sistem si depozitarilor centrali si caselor de compensare-decontare si contrapartilor centrale, asupra operatiunilor de piata si emitentilor de valori mobiliare, fondului de compensare a investitorilor, societatilor comerciale de asigurare, de asigurare-reasigurare si de reasigurare, a societatilor mutuale", se precizeaza in actul normativ.

Reprezentantii PDL au criticat aceasta ordonanta. Deputatul Andreea Paul a spus ca prin prevederile acesteia se politizeaza numirile in Autoritate si nu intra si bancile.

Ordonanta urmeaza sa fie dezbatuta si la Senat, Camera Deputatilor fiind prima camera sesizata.

 


(746 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

Deputatii au aprobat infiintarea mamutului financiar ASF | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60659098625183 seconds.