Marți, 26 Februarie 2013 - 06:52 AM Aleg.RO: Pledoariile finale in dosarul de coruptie al fostului senator Catalin Voicu, in 25 martie

Publicat de: ---

Money.ro

Dosarul de coruptie al lui Catalin Voicu va fi judecat de acelasi complet de cinci magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), dupa ce solicitarea fostului senator de recuzare a judecatoarei Livia Stanciu a fost respinsa de instanta suprema .

 

Instanta suprema a respins, ulterior, o alta cerere de recuzare facuta de fostul demnitar pe numele judecatorului Stefan Pistol, pe care l-a acuzat ca ar fi in relatie de dusmanie cu el. Catalin Voicu le-a declarat judecatorilor ca un fost coleg de facultate al magistratului, actual coleg de munca al fostului demnitar, i-a trimis acestuia din urma o scrisoare in care ii atragea atentia ca magistratul Pistol ar fi discutat in sens negativ despre situatia judiciara a sa.

 

Concret, Voicu a aratat ca judecatorul Pistol s-ar fi antepronuntat cu privire la solutia pe care o va adopta in privinta sa, in faza de recurs in care se afla dosarul sau de coruptie.

 

Catalin Voicu a mai aratat ca suspecteaza ca ura pe care magistratul ar avea-o fata de el rezida din faptul ca Voicu nu l-ar fi promovat pe linie militara, la gradul de general, pe vremea cand judecatorul Pistol activa la Curtea Militara de Apel.

 

In continuarea procesului, instanta suprema a ascultat alte patru cereri facute de apararea fostului demnitar si a hotarat amanarea cauzei pentru 25 martie. Instanta a atras atentia ca in martie doreste sa finalizeze judecarea recursurilor si sa ramana in pronuntare, urmand sa ia o decizie definitiva in acest caz.

 

In 1 iunie 2012, Catalin Voicu a fost condamnat de un complet de trei judecatori de la instanta suprema la doua pedepse pentru trafic de influenta, respectiv la patru si cinci ani de inchisoare, iar pentru fals in inscrisuri a primit o pedeapsa de un an si doua luni de inchisoare. Voicu ar urma sa execute pedeapsa cea mai mare, de cinci ani, din care judecatorii au scazut perioada in care a stat in arest preventiv, din 30 martie 2010 pana in 18 iulie 2011.


(689 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

Pledoariile finale in dosarul de coruptie al fostului senator Catalin Voicu, in 25 martie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6029269695282 seconds.