Miercuri, 20 Februarie 2013 - 06:31 AM Aleg.RO: Basescu: Nu pot avea dialog cu actuala conducere a PDL

Publicat de: ---

cronicaromana Presedintele Traian Basescu afirma, pe Facebook, ca intre el si conducerea PDL nu a existat niciun fel de dialog dupa alegerile din decembrie 2012 si nici nu poate exista un dialog atata timp cat conducerea formatiunii va fi asigurata de actuala echipa de politicieni .

Seful statului a postat un mesaj pe pagina de Facebook “Alaturi de presedintele nostru”, pe care a mai utilizat-o in timpul acestui mandate, informeaza Mediafax.

“Dragi sustinatori, Am decis sa scriu acest mesaj pe pagina de Facebook a voastra, a sustinatorilor mei, deoarece cred ca trebuie sa fac cateva precizari cu privire la dezbaterea pe care am provocat-o in PDL in ultimele zile despre starea in care a ajuns astazi Partidul Democrat-Liberal. Interventia mea este legitima pentru ca si eu, si PDL avem acelasi electorat”, scrie Traian Basescu.

Presedintele adauga ca daca actualii lideri ai PDL isi asuma riscul dezinformarii cu privire la propriile lor esecuri, el refuza acest lucru.

“1. Dupa alegerile din decembrie 2012 intre mine si conducerea PDL nu a existat niciun fel de dialog si nici nu poate exista un dialog atata timp cat conducerea PDL-ului va fi asigurata de actuala echipa de politicieni;

2. – Unii lideri PDL incearca sa-si justifice propriul esec si sa castige voturi in conventia care urmeaza utilizand in dezbaterea interna argumentele false si populiste din sloganurile USL si atacandu-si propriul guvern;

3. – Incercarea de a ascunde sub sloganurile USL adevaratele cauze ale esecului lor electoral nu face decat sa garanteze noi esecuri in viitor”, scrie Basescu.

El adauga ca nu s-a lasat niciodata impresionat de atacurile adversarilor si nu se va lasa impresionat nici acum de avertismentul ca actualii lideri PDL vor raspunde la urmatoarele sale declaratii despre starea partidului.

“Joia trecuta eu nu am atacat PDL-ul, ci am facut o radiografie a modului in care arata astazi partidul; intentia mea a fost si ramane aceea de a genera o dezbatere cinstita despre esecul PDL.; din acest motiv ma adresez voua, membri si simpatizanti ai PDL, care m-ati sprijinit constant si pentru castigarea celor doua mandate de primar general al Capitalei, si pentru castigarea celor doua mandate de presedinte al Romaniei, si in cele doua referendumuri de demitere”, scrie Basescu.

El sustine ca reactia conducerii PDL la declaratiile sale a intarit ce a afirmat el atunci.

“5. – Am vazut reactia publica a conducerii PDL de dupa declaratiile mele de joia trecuta? reactia lor nu a facut decat sa intareasca ceea ce am si spus atunci: in loc sa existe o analiza si o dezbatere corecte pe problemele semnalate de mine, au preferat atacuri specifice Antenei 3 si USL;

6. – In perioada urmatoare voi continua sa ma adresez sustinatorilor mei si electoratului PDL chiar daca pe unii lideri din conducerea partidului ii deranjeaza;

7. – Considera ca, atunci cand mare parte a societatii romanesti asteapta o revigorare a dreptei politice, ar fi tragic ca PDL sa fie manipulat si sa revina la practicile si abordarile FSN”, scrie presedintele.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca niciodata nu il va ataca pe presedintele Traian Basecu, pornind de la ideea ca acesta a contribuit mult la renasterea PDL, aducand partidul de la 7,2% in 2001 pana la dublu in 2004.

“Eu am spus si aseara si azi: niciodata nu o sa-l atac pe presedinte. Plec de la niste adevaruri care nu mai trebuie demonstrate. Domnul presedinte Traian Basescu a contribuit mult la renasterea acestui partid, la Conventia Nationala din 30-31 mai 2001 a luat partidul de la 7,2% (…) si l-a adus pana la 13% chiar 16% si atunci ii multumesc domniei sale, asa cum ii multumesc si domnului presedinte Stolojan”, a spus Vasile Blaga. El a adaugat ca dupa acest moment impreuna cu presedintele Traian Basescu a ajuns la constructia Guvernului Tariceanu, desi partidul pierduse alegerile, si pentru acest lucru partidul ii este recunoscator.”Dar mai departe ministrii nostri si-au facut foarte bine datoria, pe parcursul de aderare, extrem de vizibil, si doamna Macovei, si cu modestie eu, pe partea cealalta domnul Flutur, am dus partidul la peste 40%. Cel mai bun scor a fost la europarlamentarele din 2009. Din pacate, de atunci partidul scade”, a adaugat Blaga.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, le-a spus, intr-o intalnire, duminica, liderilor organizatiilor judetene PDL, ca partidul nu intra “intr-o discutie” cu seful statului si ca “singura reactie fi va eventual de raspuns daca presedintele mai intervine brutal in competitia interna”, au afirmat surse PDL.


(897 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Basescu: Nu pot avea dialog cu actuala conducere a PDL | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.