Miercuri, 23 Ianuarie 2013 - 06:41 AM Aleg.RO: CJ Harghita are in plan realizarea unui complex sportiv in munti

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Autor: Laurentiu Cotu 22 .01.2013

 

Consiliul Judetean Harghita intentioneaza realizarea unui complex sportiv pe platoul Ciceu, din muntii Harghita, la o altitudine de 1.700 de metri, pe o suprafata de aproximativ 20-25 de hectare. Destinatia acestui complex va fi si de pregatire olimpica pentru practicantii diverselor sporturi.

??Conditiile la aceasta altitudine sunt optime pentru antrenamentele de baza. Pana in prezent acestea au fost confirmate de specialisti si sportivi practicanti de biatlon, ciclism si fotbal. Complexul sportiv ar facilita dezvoltarea turistica din zona, iar cei 50 de kilometri de partie ar fi completati de partii de schi fond, tura si cros, dar si de partii de snowboard??, au spus reprezentantii Consiliului Judetean Harghita.

Potrivit acestora, pentru durata sezonului turistic de vara s-ar putea proiecta piste de bob, drumuri pentru practicarea ciclismului, pentru calarie si atelaje hipice, toate acestea completate cu trasee turistice destinate drumetiilor si de promovare a unitatilor gastronomice locale.

Complexul va fi format din 3 terenuri de fotbal, dintre care unul dotat cu pista de atletism (pista alergare, groapa pentru saritura in lungime), sala de sport dotata cu doua terenuri (unul de baschet, altul de handbal), minim 5-6 terenuri de tenis, 2.500 de metri de partie pentru schi fond, cu panou de tragere pentru practicantii de biathlon. Totodata, vor fi asigurate si locuri de cazare, respectiv un restaurant pentru minim 200-250 de persoane.

??Discutiile legate de acest proiect au fost initiate inca din anul 2008, fiind implicate treisprezece localitati, insa trebuie avute in vedere interesele a peste cincizeci de antreprenori locali, pentru a nu fi incalcate valorile naturale ale muntilor Harghita. Pentru realizarea acestui proiect este nevoie de investitii pe masura, insa din resurse proprii si prin rularea economiei interne, vom reusi crearea unei valori care va atrage atat turistii in zona, cat si investitorii?, au spus reprezentantii CJ Harghita.


(562 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

CJ Harghita are in plan realizarea unui complex sportiv in munti | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.8110179901123 seconds.