Marți, 18 Decembrie 2012 - 06:44 AM Aleg.RO: Lideri judeteni ai PSD se opun intrarii UDMR la guvernare

Publicat de: ---

cronicaromana

 

PSD si PNL urmeaza sa aiba luni, dupa consultarile cu Traian Basescu de la Cotroceni, o discutie decisiva asupra cooptarii UDMR la Guvernare . Liberalii se opun categoric unei guvernari alaturi de udemeristi, insa o opozitie puternica se inregistreaza si in PSD. Lideri grei din teritoriu ca Radu Mazare, Nicusor Constantinescu si Marian Oprisan se impotrivesc cooptarii UDMR la guvernare si spun ca o decizie finala nu poate fi luata fara acordul Comitetului Executiv.

“Daca America si Europa ne baga pe gat UDMR macar sa stim de ce ii acceptam, sa ni se spuna ca de ei depind banii care vin din afara. Daca nu este acesta motivul cooptarii, atunci nu vreau ca UDMR sa vina la guvernare. In lume este vorba de bani, daca nu mai primim fonduri europene sau alti bani, atunci inghit sa vina UDMR la guvernare”, a declarat pentru Gandul primarul Constantei, Radu Mazare.

Edilul sustine ca in acest moment “PSD comunica prost cu electoratul care l-a ales” deoarece nu a explicat oamenilor de ce este nevoia ca UDMR sa fie la guvernare, ce se intampla cu taxele locale si de ce a fost nevoia de intalnirea nocturna Basescu – Ponta – Antonescu.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, onsidera si el cooptarea guvernamentala a UDMR drept “o mare greseala”. “Intelegerea initiala a fost facuta intr-un context in care USL s-a temut ca nu ia 50% plus unu din voturi, dar se vede foarte prost la electoratul care a votat USL. Nu are nicio justificare”, a declarat Constantinescu.

Seful CJ sustine ca se va opune in Comitetul Executiv al PSD, cel care va decide forma de colaborare cu UDMR, acestei cooptari la guvernare. “Eu am aflat din presa de negocierile cu UDMR, nu ne-a spus nimeni in forurile statutare. Nu cred ca Ponta si USL au comunicat cum trebuie cu organizatiile teritoriale. De ce este nevoie de aceasta colaborare cu UDMR pentru ca nici macare nu a fost votata in vreun Comitet Executiv. Trebuia sa existe un mandat al unor for statutar pentru a negocia cu UDMR. Negocierile au fost facute de liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu fara stiinta organizatiilor sau acordul nostru. Este evident ca toata lumea din Romania si Transilvania s-au saturat de acesti udemeristi. In viitoarea sedinta a Comitetului Executiv vom ridica aceasta problema, cine a dat mandat conducerii USL sa negocieze in secret cu USL?”, a adaugat social-democratul.

“In principiu, din punct de vedere personal, sunt impotriva cooptarii UDMR la guvernare. Parerea mea personala este ca UDMR ar fi trebuit sa fie mai consecvent si mai apropiat de problemele romanilor, dar este o decizie interna a PSD si a PNL, a USL, trebuie sa discutam la nivelul BPN, in Comitetul Executiv”, a spus si presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan. In schimb, liberalii se opun in mod categoric cooptarii UDMR la guvernare.

Surse din PNL au declarat pentru gandul.info ca intr-o reuniune restransa s-a stabilit ca liberalii sa nu accepte participarea la guvernare alaturi de UDMR.

De altfel, Crin Antonescu le-a spus de miercuri celor din UDMR ca intrarea la guvernarea “nu este oportuna”. Sambata, intr-un alt mesaj transmis catre liderii Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania, vicepresedintele Dan Radu Rusanu a spus ca o conditie “sine qua non pentru participarea UDMR la guvernare este recunoasterea oficiala a articolului 1 din Constitutie”. Intr-o interventie televizata, Crin Antonescu a declarat la Antena3 ca este de acord cu punctul de vedere al lui Dan Radu Rusanu si ca acesta a fost transmis si liderilor UDMR la intalnirea de miercuri de la Palatul Parlamentului. Liberalii sunt decisi sa tina Uniunea in afara guvernarii, in ciuda insistentei premierului Victor Ponta.

Negocierile dintre USL si UDMR vor fi reluate dupa desemnarea premierului de catre Traian Basescu, iar rezultatul lor depinde de cat de dispus va fi Victor Ponta sa impuna cooptarea Uniunii la guvernare.


(642 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Lideri judeteni ai PSD se opun intrarii UDMR la guvernare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63127899169922 seconds.