Marți, 27 Noiembrie 2012 - 06:32 AM Aleg.RO: ANI verifica averea deputatului PSD, Ion Stan

Publicat de: ---

cronicaromana  Inspectorii de integritate au declansat, saptamana trecuta, procedura de verificare a averii deputatului PSD Ion Stan, au declarat, luni, pentru agentia Mediafax surse oficiale . Stan este asteptat sa vina luni la DNA pentru a da o declaratie in dosarul in care este cercetat pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi cerut de la un om de afaceri 130.000 de lei pentru cheltuieli din campania electorala, in schimbul influentei pentru obtinerea unor contracte.

Ion Stan a fost si in 23 noiembrie la Directia Nationala Anticoruptie, el spunand ca nu a dat declaratii in fata anchetatorilor pe motiv ca acestia nu i-ar fi prezentat inca documentele ce stau la baza acestui dosar, insa va reveni in 26 noiembrie. Intrebat daca a discutat cu colegii de partid si cu presedintele PSD, Victor Ponta, despre dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, deputatul Ion Stan a spus ca va discuta luni cu acestia despre cauza penala.

Totodata, Ion Stan a spus, raspunzand unei intrebari, ca nu isi va da demisia din Parlament si ca va continua campania electorala pentru un nou mandat de deputat intr-un colegiu din Dambovita.Directia Nationala Anticoruptie anunta, vineri, ca cercetarile in cazul deputatului Ion Stan au fost extinse, fiind acuzat si ca ar fi primit de la denuntator si produse pentru campania electorala in valoare de aproximativ 100.000 de euro.

Potrivit ordonantei de extindere a cercetarilor, in perioada mai-iunie 2009, in calitate de presedinte al PSD Dambovita, Ion Stan ar fi pretins si primit de la denuntator, in mod indirect, in beneficiul formatiunii politice din care face parte, produse pentru campania electorala in valoare de aproximativ 100.000 de euro. Stan l-ar fi lasat pe denuntator sa creada ca are influenta asupra unor primari din Dambovita pentru incheierea unor contracte cu firme controlate direct sau indirect de catre denuntator, potrivit procurorilor DNA. Deputatul PSD a aflat noile acuzatii vineri 23 noiembrie, cand a fost la DNA.

Ion Stan este acuzat si ca ar fi cerut de la acelasi denuntator 130.000 de lei, din care ar fi primit 60.000, in patru transe de cate 15.000 de lei. Banii ar fi fost ceruti pentru cheltuieli din campania electorala, Stan promitand in schimb influenta pentru obtinerea unor contracte, potrivit procurorilor. In 22 noiembrie, DNA a anuntat ca a fost inceputa urmarirea penala in cazul deputatului Ion Stan, pentru trafic de influenta.


(921 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

ANI verifica averea deputatului PSD, Ion Stan | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.68651795387268 seconds.