Luni, 26 Noiembrie 2012 - 06:30 AM Aleg.RO: Ponta despre rezultatul negocierilor lui Traian Basescu la CE: Omul a infrant

Publicat de: ---

Money.ro

 Intrebat, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza rezultatul negocierilor purtate de presedintele Traian Basescu in cadrul Consiliului European privind bugetul UE 2014-2020, Ponta a raspuns ca "a infrant" .

"Omul a infrant. A negociat in sensul ca nu s-a ajuns la niciun acord", a spus Ponta.

El a aratat insa ca presedintele a inteles ca trebuie sa se consulte cu Guvernul si Parlamentul asa cum fac si ceilalti lideri europeni.

 

 "Domnul presedinte Basescu trebuie sa reinvete ca Guvernul si Parlamentul nu sunt angajatii domniei sale. Si a invatat de data asta. Ne-am consultat si la Bruxelles, am avut pozitii comune si e inspre binele Romaniei acest lucru", a spus Ponta.

Summitul Consiliului European dedicat bugetului multianual al Uniunii Europene s-a incheiat vineri dupa-amiaza, fara a se ajunge la un acord.

Reuniunea sefilor de stat si de guvern din cele 27 de state membre UE incepuse joi seara, la Bruxelles, fiind dedicata in principal bugetului multianual al Uniunii pentru perioada 2014 - 2020. Liderii europeni reluasera vineri dimineata lucrarile, dupa o serie de intrevederi bilaterale care au avut loc joi si au fost urmate de summit. Dar nu au reusit sa depaseasca divergentele privind bugetul plurianual si distribuirea fondurilor. Premierul Marii Britanii, David Cameron, declara vineri dimineata ca nu existau "progrese suficiente".

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a apreciat vineri ca va fi posibil sa se ajunga la un acord pe tema bugetului UE la inceputul anului 2013, incercand sa minimizeze consecintele esecului summit-ului organizat joi si vineri la Bruxelles.

/* (c)AdOcean 2003-2011, f5web_ro.Money.ro Nou.pozitiearticol */ ado.placement({id: 'ado-aVdQCHEr50s37WHQe.gZno65zvSho49MwxaUOjP5m6H.h7', server: 'realitatero.adocean.pl' });


(797 )

 

Link-uri înrudite

· Alte tiri din sursa
Money.ro

· Alte tiri de la ---


Azi: Cea mai citit tire din sursa Money.ro:

Ponta despre rezultatul negocierilor lui Traian Basescu la CE: Omul a infrant | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparin autorilor. Nu suntem responsabili pentru coninutul acestora.