Joi, 22 Noiembrie 2012 - 06:36 AM Aleg.RO: Basescu si Orban duc negocieri paralele la Bruxelles pentru banii europeni

Publicat de: ---

cronicaromana Cu doua zile inainte de Consiliul European la care incep oficial negocierile la sange pe bugetul UE, presedintele Traian Basescu, cel care va reprezenta Romania la Bruxelles, si ministrul Leonard Orban, trimisul guvernului la reuniunile de pregatire aflate in plina desfasurare, nu au stat inca de vorba pentru a stabili o pozitie comuna .

Surse din Administratia Prezidentiala sustin ca pana la aceasta ora nu a existat nici macar o discutie intre Basescu si Orban sau vreun alt membru al guvernului care sa se puna de acord cu presedintele in legatura cu ce si cat cere Romania la masa Consiliului sau pe ce puncte ar fi dispusa sa dea inapoi in negociere, cu toate ca discutiile au inceput deja la nivel de ministri, precizeaza gandul.info. Negocierile in numele Romaniei au fost practic paralele. Basescu si Orban ar putea sa se vada abia maine, direct la Bruxelles, dupa ce discutiile din Consiliul pentru Afaceri Generale (CAG), care pregatesc summit-ul UE si la care a participat aseara si azi Orban, au fost insa deja transate.Lipsa totala de comunicare intre Palatul Victoria si Cotroceni, in ciuda aparentului armistitiu, poate avea insa consecinte directe asupra alocarilor de fonduri europene la care Romania doar spera deocamdata.

Concret, discutiile din Consiliul European de joi pornesc de la varianta de buget iesita astazi din CAG, intalnire in care se face o prima analiza a propunerii de taieri bugetare avansate de presedintele Consiliului, Herman van Rompuy. In CAG, guvernul a intrat insa cu pozitia proprie, aprobata printr-un memorandum pe 6 noiembrie si actualizata astazi. Niciunul din cele doua documente nu a fost trimis oficial si la Cotroceni, sustin sursele citate. ?N-am primit vreo propunere de mandat. Cand o voi primi, o voi analiza cu consilierii, vom vedea ce e fezabil, il aprob sau cer modificarea lui”, a confirmat astazi Basescu, adaugand ca daca nu e de acord “presedintele poate revizui mandatul oricand”.


(759 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Basescu si Orban duc negocieri paralele la Bruxelles pentru banii europeni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71565008163452 seconds.