Marți, 30 Octombrie 2012 - 06:06 AM Aleg.RO: Basescu: abordarea principiului monitorizarii justitiei in UE e inegala

Publicat de: ---

Money.ro

Presedintele Traian Basescu l-a primit, luni, la Palatul Cotroceni, pe Stefan Fule, comisarul european pentru Extindere si Politica de Vecinatate . Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, in cadrul intrevederii, cei doi inalti oficiali au facut evaluari cu privire la perspectivele de aderare la Uniunea Europeana pentru statele aflate in curs de negociere.

 

 

"Discutiile au permis si abordarea subiectului unei eventuale monitorizari pe justitie postaderare pentru Croatia. Domnul presedinte Traian Basescu a facut referire la consecintele negative, in mod clar neanticipate la momentul infiintarii sale, ale Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), pe care unele state membre il invoca, in ciuda caracterului sau de neutralitate politica, in dosare precum aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Domnul presedinte a afirmat, de asemenea, ca abordarea principiului monitorizarii justitiei in Uniunea Europeana este una inegala, dat fiind ca exista state membre cu situatii mai precare in acest domeniu decat Romania, desi acestea nu se afla intr-un proces similar de monitorizare", se arata in comunicat.

 

 

Presedintele Basescu a afirmat ca apreciaza activitatea comisarului european Stefan Fule pentru mentinerea pe agenda prioritara a Uniunii a problematicii extinderii, dar si a celei privind intarirea cooperarii cu statele din Parteneriatul Estic, iar, in acest sens, comisarul european a mentionat necesitatea valorificarii prin noi semne de deschidere a pasilor importanti facuti pana in prezent in negocierile cu statele din Balcanii de Vest.

 

 

Seful statului a subliniat importanta pentru Republica Moldova a unei perspective europene clare si a afirmat ca statul vecin s-a dovedit a fi partenerul cu performantele cele mai notabile in cadrul Parteneriatului Estic.

 

 

Comisarul Fule a tinut sa mentioneze eforturile pe care Romania le face pentru cresterea autonomiei Republicii Moldova in ceea ce priveste securitatea energetica, potrivit sursei citate.

 

 

In ceea ce priveste candidatura Serbiei la Uniunea Europeana, comisarul european Stefan Fule a aratat ca Protocolul Comisiei Mixte Interguvernamentale intre Romania si Republica Serbia privind Minoritatile Nationale - semnat la Bruxelles, Belgia, la 1 martie 2012 - trebuie pus in aplicare cu buna-credinta de autoritatile sarbe, comisarul european personal si inaltul reprezentant pentru politica externa si politica de securitate al Uniunii Europene, Catherine Ashton, acordand o mare importanta acestui document.

 

 

Potrivit comunicatului, la incheierea intrevederii, comisarul european pentru Extindere si Politica de Vecinatate a vorbit despre rolul important jucat de Romania in regiunea Balcanilor de Vest si a Marii Negre, subliniind deschiderea Comisiei Europene pentru valorificarea in sensul celor mai bune rezultate politice pentru Uniunea Europeana a raporturilor dezvoltate de tara noastra cu statele din regiunile vizate.

/* (c)AdOcean 2003-2011, f5web_ro.Money.ro Nou.pozitiearticol */ ado.placement({id: 'ado-aVdQCHEr50s37WHQe.gZno65zvSho49MwxaUOjP5m6H.h7', server: 'realitatero.adocean.pl' });


(730 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

Basescu: abordarea principiului monitorizarii justitiei in UE e inegala | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71934080123901 seconds.