Miercuri, 17 Octombrie 2012 - 06:12 AM Aleg.RO: Clujul isi face dispecerat integrat cu 670.000 de lei

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Autor: Laurentiu Cotu 16 .10.2012

Consiliul Judetean Cluj a demarat un proiect in valoare totala de 677.000 de lei (150.000 de euro), plus TVA, pentru realizarea unui centru judetean de conducere si coordonare a interventiilor si a dispeceratului integrat. Durata de realizare a investitiei este de maxim 24 de luni, in conditiile in care, lucrarile au fost demarate inca de saptamana trecuta. Lucrarile de executie prevad recompartimentarea si reconversia spatiului deja existent la etajul 2, in cadrul cladirii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Cluj.

''Centrul judetean de conducere si coordonare a interventiilor din Cluj reprezinta locatia in care se vor intruni toti cei responsabili de interventia in cazul unei situatii de urgenta. Astfel, in cazul unor situatii limita, respectiv accidente majore, inundatii sau cutremure decizia de alocare a resurselor necesare interventiei echipajelor va fi luata extrem de rapid, timpul de raspuns preconizat scazand cu aproximativ 1,5-2 minute'', a declarat Ioan Oleleu, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj.

Principalele lucrari prevazute de acest proiect constau in realizarea instalatiilor sanitare, electrice si de climatizare, dotarea cu mobilier, aparatura si echipamente de comunicatii speciale, de informatica si birotica specifice, care fac parte din sistemul national de comunicatii, de prelucrare automata si stocare a datelor. Un astfel de dispecerat functioneaza deja la Targu Mures, inca din anul 2003.


(328 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Clujul isi face dispecerat integrat cu 670.000 de lei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.68377590179443 seconds.