Miercuri, 17 Octombrie 2012 - 06:11 AM Aleg.RO: Regulamentul Camerei Deputatilor, modificat de Comisia de resort

Publicat de: ---

Money.ro

Potrivit unui comunicat al Camerei Deputatilor semnat de deputatul PDL Iustin Cionca Arghir, presedintele Comisiei pentru Regulament, si transmis, marti, AGERPRES, cele mai multe articole din Regulament au fost armonizate cu decizia Curtii Constitutionale nr .989/2008, potrivit careia toate hotararile care nu privesc modificari ale regulamentelor parlamentare se adopta cu votul majoritatii deputatilor prezenti.

 

Deciziile Curtii Constitutionale nr.1596 si nr.1598/2011 presupun modificarea procedurii reexaminarii legilor la solicitarea presedintelui si impun revotarea legii in ansamblul ei inaintea retrimiterii la promulgare.

 

"In cursul procedurii de dezbatere a proiectului de hotarare, membrii comisiei au considerat ca este necesar sa introduca si alte modificari. S-a detaliat si clarificat procedura incetarii mandatului de deputat prevazuta la art.208 si 209. S-a abrogat art.201 din Regulament care mentiona institutia supleantului, specifica listelor electorale, deoarece sistemul electoral s-a modificat", se arata in comunicatul citat.

 

Proiectul de hotarare si raportul aferent se vor depune la Biroul Permanent in vederea inscrierii pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor.

/* (c)AdOcean 2003-2011, f5web_ro.Money.ro Nou.pozitiearticol */ ado.placement({id: 'ado-aVdQCHEr50s37WHQe.gZno65zvSho49MwxaUOjP5m6H.h7', server: 'realitatero.adocean.pl' });


(374 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

Regulamentul Camerei Deputatilor, modificat de Comisia de resort | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5565128326416 seconds.