Miercuri, 22 August 2012 - 06:31 AM Aleg.RO: Uioreanu (PNL): Democratia a primit o grea lovitura prin decizia CCR

Publicat de: ---

adevarul

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, vicepresedinte al PNL Cluj, considera ca "democratia a primit o grea lovitura" prin decizia Curtii Constitutionale privind referendumul, despre care afirma ca este "vadit abuziva si imorala" .

Horea Uioreanu, vicepresedinte al PNL Cluj, considera ca decizia Curtii Constitutionale de invalidare a referendumului este "antidemocratica" deoarece marea majoritate a cetatenilor Romaniei l-a demis politic pe Traian Basescu prin masivul vot exprimat impotriva acestuia si a regimului sau autoritar.

Potrivit unui comunicat transmis, marti, de Uioreanu, in urma deciziei CCR de invalidare a referendumului "democratia a primit o grea lovitura".

"Decizia Curtii Constitutionale este antidemocratica deoarece marea majoritate a cetatenilor Romaniei l-au demis politic pe Traian Basescu prin masivul vot exprimat impotriva acestuia si a regimului sau autoritar. Desi voi respecta decizia Curtii, am luat act cu profunda ingrijorare si dezamagire de decizia de invalidare a referendumului organizat in vederea demiterii lui Traian Basescu. Practic, prin decizia de astazi a CCR, pe care o consider vadit abuziva si imorala, democratia a primit o grea lovitura. Calitatea mea de membru al conducerii celui mai de traditie partid din Romania, ma obliga sa reactionez cu toata convingerea", sustine vicepresedintele PNL Cluj.

Uioreanu adauga ca decizia CCR de "a ignora" vointa populara si de a nu da curs votului unei majoritati evidente "nu poate fi justificata in niciun fel, cu atat mai putin prin diverse tertipuri birocratice".

"Imi reafirm atat surprinderea si dezamagirea profunda fata de o decizie pe care nu am cum sa o inteleg, cat si angajamentul de a actiona cu fermitate, impreuna cu colegii liberali, partenerii de alianta si nu numai, pentru a limita aceste derapaje evidente de la democratie la care suntem, din pacate, obligati sa asistam in momentul de fata. Imi exprim totodata speranta ca, la fel ca si in alte momente cruciale pentru evolutia statului nostru si pentru consolidarea democratiei, reprezentantii societatii civile, ai presei, ai institutiilor abilitate sa apere democratia si statul de drept vor sti sa actioneze pentru a contracara efectele acestei injuste si abuzive decizii", conchide Horea Uioreanu.

Curtea Constitutionala a constatat, in hotararea adoptata marti, ca procedura de organizare a referendumului a fost respectata, ca nu s-a intrunit conditia de cvorum pentru ca scrutinul sa fie valabil si mentioneaza ca la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial Traian Basescu isi reia atributiile.


(618 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Uioreanu (PNL): Democratia a primit o grea lovitura prin decizia CCR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67311096191406 seconds.