Marți, 21 August 2012 - 06:26 AM Aleg.RO: Primaria vrea sa reia lucrarile la pasajul de la Eroii Revolutiei dupa sase ani de intarzieri. Contractul initial, anulat din cauza costurilor suplimentare

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Autor: Bogdan Alecu 21 .08.2012

Primaria Capitalei se pregateste sa reia lucrarile la modernizarea intersec­tiei de la Eroii Revolutiei, proiectul fiind inclus in bugetul pe anul acesta, la mai bine de sase ani de la demararea acestuia in vara anului 2006.

"Din cauza problemelor de natura contractuala, respectiv solicitarea constructorului de suplimentare a costurilor aprobate initial, valoarea acestora depasind limita legala, contractul a fost anulat in instanta, urmand sa se organizeze o noua procedura de atribuire pentru lucrarile care au ramas de efectuat", au declarat oficialii Primariei Capitalei.

Municipalitatea s-a judecat cu constructorul caruia i-a fost reziliat contractul pe motiv ca a cerut suplimentarea fondurilor pentru o lucrare care nu s-a executat la termen. Primaria Capitalei a cerut la acea vreme executarea unor lucrari suplimentare printre care trei escalatoare si reconfigurarea structurilor acceselor. Valoarea lucrarilor a fost majorata de la 11 la 18 mil. lei. Initial, pasajul trebuia finalizat in 2007 dupa care in luna mai din 2008, insa termenul nu a fost respectat.

Lucrarile la pasaj au demarat pentru prima data in luna ianuarie a anului 2007, executantul lucrarii fiind consor­tiul Iridex&Sopmet, termenul de finalizare a lucrarilor fiind de 18 luni de la predarea amplasamentului, valoarea proiectului fiind de 11,84 mil. lei.

Initial Primaria Capitalei aloca fonduri de 9,7 mil. lei fara TVA (2,7 mil. euro) pentru reconfigurarea Pietei Eroii Revolutiei, proiect care presupune largirea partii carosabile, reamplasarea statiilor de tramvai precum si realizarea unui pasaj pietonal care sa faca legatura intre statiile de tramvai, trotuarul de pe partea cu cimitirul Belu si statia de metrou Eroii Revolutiei.

Pasajul pietonal trebuia sa aiba o lungime de 40 de metri si o latime de 4,5 metri, trei cai de acces si trei lifturi pentru persoanele cu dezabilitati. In plus, proiectul include si modernizarea carosabilului, a trotuarelor, refugiilor RATB, dar si a spatiilor verzi. In prezent proiectul a fost oprit de cativa ani, iar iesirile la suprafata ale lucrarilor de la pasajul subteran au fost astupate, lucrarile fiind realizate in proportie de sub 50%.

Primele probleme semnalate la constructia pasajului au aparut in 2008, cand Primaria Capitalei a cerut lucrari suplimentare fata de cele din contract. In plus, odata cu schimbarea primarului general, noua conducere a considerat prea mare suma aprobata pentru majorarea contractului de constructie a pasajului. Consiliul primariei a aprobat la finele mandatului lui Adriean Videanu majorarea de la 11 la 18 milioane de lei, fondurile suplimentare fiind pentru cele trei escalatoare, reconfigurarea structurii de acces, adoptarea unor noi trotuare pavate cu piatra si noi solutii pentru acoperirea statiilor de tramvai.

In vara anului 2006 cinci firme romanesti si straine au cumparat caietul de sarcini pentru proiectul de investitii, insa doar doua consortii au depus ofertele la licitatia organizata de Primaria Capitalei. Ofertele depuse de asocierea SC Iridex Group Constructii SRL - Sompet SA si consortiul Construcoes Gabriel As Couto SA, Empresa de Construcoes Armandio Carvalho SA, Euro Construct International depaseau insa valoarea maxima oferita de municipalitate pentru realizarea proiectului.


(672 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Primaria vrea sa reia lucrarile la pasajul de la Eroii Revolutiei dupa sase ani de intarzieri. Contractul initial, anulat din cauza costurilor suplimentare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58082103729248 seconds.