Joi, 26 Iulie 2012 - 06:01 AM Aleg.RO: Aeroportul Cluj investeste 2 mil. euro in dezvoltarea infrastructurii de transport pentru pasageri si marfa

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Autor: Laurentiu Cotu 25 .07.2012

Aeroportul International Cluj-Napoca, regie autonoma aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, a castigat un proiect european in valoare totala de 2 mil. euro, pentru realizarea unei infrastructuri care sa conecteze actualele terminale de pasageri si serviciile oferite la reteaua de cale ferata pentru calatori, precum si realizarea unei legaturi de transport marfa intre reteaua de cale ferata si viitorul terminal cargo al aeroportului.

Proiectul ??Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri si marfa? a fost depus de catre aeroportul clujean pentru finantare europeana in cadrul programului anual TEN-T 2011 (reteaua trans-europeana de transport). Investitia va fi asigurata in proportie de 50% din fonduri nerambursabile TEN-T, iar 50% din fondurile proprii ale aeroportului.

?Proiectul este important atat pentru dezvoltarea aeroportului din Cluj-Napoca, cat si pentru dezvoltarea judetului Cluj si a intregii regiuni deservite??, a declarat Horea Uioreanu presedintele Consiliului Judetean Cluj, precizand ca pana in prezent aeroportul Cluj-Napoca este singurul aeroport din tara caruia i-a fost aprobat un astfel de proiect.

Aeroportul Cluj-Napoca a fost tranzitat anul trecut de aproximativ 1.000.000 de pasageri. In luna septembrie a anului trecut au fost demarate noi lucrari de investitii la aeroportul din Cluj. Consortiul format din companiile Icco-Systems, controlata de omul de afaceri Costan Calin Filimon, Constructii Napoca si Geo Arc au castigat un contract in valoare de 137,8 mil. lei, fara TVA (circa 33 mil. euro), pentru realizarea lucrarilor de constructie a primilor 2.100 de metri ai pistei aeroportului din Cluj-Napoca.

Noua pista a aeroportului va fi construita in doua etape, incepand cu acest prim segment de 2.100 de metri. Prelungirea ulterioara, pana la 3.500 de metri, se va face dupa finalizarea procesului de despagubiri si deviere a cursului raului Somes.

laurentiu.cotu@zf.ro

 


(854 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Aeroportul Cluj investeste 2 mil. euro in dezvoltarea infrastructurii de transport pentru pasageri si marfa | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.79907488822937 seconds.