Vineri, 20 Iulie 2012 - 05:54 AM Aleg.RO: Ce-si face Basescu cu mana lui!

Publicat de: ---

7plus Autor: Simona Badulescu

Victor Ponta afirma raspicat ca, in aprilie, USL nu ar fi ajuns la putere daca Emil Boc ramanea seful Guvernului .

Traian Basescu s-a dat singur pe mana adversarilor

Victor Ponta: ?Daca Emil Boc era in continuare premier, motiunea de cenzura nu trecea. Va spun eu, cu convingere. Impotriva lui Boc am facut 7 motiuni si n-a picat. Impotriva lui Mihai Razvan Ungureanu am facut una singura si a picat?.

Dupa umilintele indurate, Emil Boc culege acum roadele mentinerii lui in umbra lui Traian Basescu

Afirmatie care nu face altceva decat sa confirme imensa greseala facuta de Traian Basescu atunci cand a impus un ?venetic? in fruntea guvernului sustinut de PDL. Multi pedelistii nu au inghitit afrontul si rezultatul s-a vazut la motiunea de cenzura din aprilie.

Si-a taiat craca PDL de sub picioare

Recunoasterea lui Ponta da apa la moara vocilor care critica comportamentul adoptat in ultimii doi ani de Traian Basescu.

Victor Ponta afirma ca nu USL-ul, ci Ungureanu a asigurat succesul motiunii de cenzura din aprilie!

Perioada in care Basescu a reusit sa-si ridice in cap nu numai romanii obligati sa stranga cureaua, dar si pe fostii sai colegi de partid, deja exasperati de conflictele interne declansate de noii veniti sustinuti de Cotroceni. Neimpresionat, Basescu a continuat sa-si faca praf partidul, si asta in conditiile in care opozitia se radicaliza pe zi ce trece si doar guvernul dominat de PDL il mai apara de o alta suspendare. Concomitent, a tinut sa-si asume public ciuntirea pensiilor si salariilor, desi povara cadea, conform fisei postului, pe umerii premierului Boc. O alta eroare majora a lui Traian Basescu a fost si implicarea directa in realegerea lui Emil Boc in fruntea PDL, in dauna lui Vasile Blaga, miscare care si a pus bazele marii migratii parlamentare din aceasta primavara. Cu rezultatele cunoscute: debarcarea PDL-ului de la guvernare si suspendarea sa dupa doar doua luni. Fapte care demonstreaza ca redutabilul ?animal politic? de pe vremuri si-a pierdut ori flerul, ori capacitatea de a gestiona mai multe focare de criza in acelasi timp. Practic, Basescu a uitat sau a ignorat legea de baza a invingatorului: dusmanii ii inlaturi pe rand, nu deschizi mai multe fronturi de lupta deodata.

I-a luat fata lui Boc si acum plateste in locul fostului premier

Ciudat este ca nici lectia castigarii pe muchie de cutit a bataliei prezidentiale din 2009 nu i-a folosit la nimic. Revenit la Cotroceni cu popularitatea mult ciuntita, Basescu a gasit de cuviinta ca poate sa-si incalce promisiunile facute in campanie: ?nu se vor taia pensiile, nu se vor micsora salariile?. Da, a venit criza (desi, fie vorba intre noi, asta se stia si in campanie), dar asta nu scuza brutalitatea cu care au fost executate buzunarele romanilor. Fara nicio incercare de convingere a oamenilor si fara sa se urmareasca, ulterior, ce se intampla cu banii publici. In fond, austeritatea poate fi inteleasa intr-un final, dar cu o conditie: sa fie asumata de toti, de la vladica la opinca. Din pacate, vladicile au scapat si de aceasta data, asa cum se intampla intotdeauna pe plaiurile noastre natale, iar despre banii economisiti cu japca s-a spus ca s-au dus pe licitatii si contracte ?aranjate?. Despre asta, Traian Basescu a vorbit mai putin, dar a tinut in schimb sa isi asume el marile decizii si de aceea se va prezenta la referendumul de demitere impovarat de toate masurile anticriza nepopulare luate de Guvernul Boc.

Credeti ca Traian Basescu mai poate fi considerat ?animalul politic? de odinioara?

Clar ca nu e acelasi. S-a maturizat si acum e si mai aprig decat modul in care era odinioara Basescu nu si-a pierdut niciodata aceasta titulatura. A fost mereu acelasi ?animal politic?, desi uneori nu a aratat acest fapt In anumite momente pare sa semene cu acel ?animal politic? insa nu mai e ce a fost odata Nu. A imbatranit, e plictisit de functie. Si-a pierdut de tot aplombul si acum e mai degraba un ?catelus politic?

Vezi Rezultate

 Loading ...


(652 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Ce-si face Basescu cu mana lui! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64497709274292 seconds.