Miercuri, 15 Februarie 2012 - 06:18 AM Aleg.RO: Basescu cere transparenta, Comunicatiile executa: Banii cheltuiti zilnic vor fi publicati pe site

Publicat de: ---

WallStreet Ministerul Comunicatiilor a introdus pe <a href="http://www .mcsi.ro/Plati_MCSI" target="_blank">pagina web a institutiei o sectiune in care va prezenta zilnic cheltuielile efectuate de minister si centrele subordonate acestuia, raspunzand astfel unei solicitari formulate de presedintele Traian Basescu, informeaza Mediafax.

"Din data de 13 februarie, toate cheltuielile efectuate in Ministerul Comunicatiilor si in centrele aflate in coordonarea acestuia vor fi postate pe site, decizia fiind luata pentru a asigura transparenta asupra cheltuirii banilor publici", a anuntat institutia.

Centrul National de Management pentru Societatea Informationala - CNMSI, Centrul National "Romania Digitala" Bucuresti - CNRD si Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica - CERT-RO vor actualiza zilnic cheltuielile realizate.

Astfel, potrivit datelor anuntate deja, Ministerul Comunicatiilor a efectuat vineri plati in suma totala de 204.874 lei, cea mai mare parte revenind cheltuielilor de personal - 189.662 lei, urmate de cheltuieli aferente programelor cu finantare rambursabila - 13.930 lei si pentru bunuri si servicii - 1.282 lei.

In aceeasi zi, cele trei centre subordonate au efectuat plati in suma totala de de 144.307 lei, reprezentand cheltuieli de personal, din care CNMSI 77.249 lei, CNRD 64.058 lei si CERT-RO 3.000 lei.

Presedintele Traian Basescu a declarat la investitura noului Cabinet, ca asteapta de la acesta mai multa transparenta si rigoare, comparativ cu Guvernul Boc, mentionand ca vrea ca pe site-urile ministerelor sa apara fiecare ban cheltuit, chiar in fiecare zi.

De altfel, premierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, la ceremonia de preluare a mandatului, sa respecte solicitarile de transparenta in administratie formulate de presedintele Traian Basescu, apreciind ca ministerul poate avea astfel o mai mare expunere publica.

 


(683 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

Basescu cere transparenta, Comunicatiile executa: Banii cheltuiti zilnic vor fi publicati pe site | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.3173530101776 seconds.