Vineri, 30 Decembrie 2011 - 07:44 AM Aleg.RO: Alcoolemia penala, scade de la 0,8 la 0,5

Publicat de: ---

Puterea

 

Limita de alcoolemie de la care condusul sub influenta alcoolului devine din contraventie infractiune scade de la 0,8 la 0,5 grame de alcool in sange, potrivit unui amendament la proiectul de modificare a Codului rutier aprobat de Comisia juridica a Camerei, a declarat, astazi, seful Politiei Rutiere, Lucian Dinita .

 

?Singurul aviz pe care Comisia juridica l-a dat pana in momentul de fata este reducerea alcoolemiei in sange de la 0,8 la 0,5. Practic, este o aliniere la normele europene, dar si evolutia din ultima perioada a evenimentelor rutiere care se produc avand ca circumstanta agravanta consumul de alcool sau droguri a contribuit la luarea unei astfel de decizii?, a precizat comisarul-sef Lucian Dinita.

 

Potrivit lui, la proiectul de modificare a Codului rutier au fost aduse 487 de amendamente, printre care figureaza si sanctiuni mai dure pentru soferii care depasesc limita de viteza, conduc sub influenta alcoolului sau agresiv. In privinta depasirii vitezei legale, Dinita a precizat ca se poarta discutii cu privire la adoptarea unei variante, respectiv ori cresterea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce de la trei luni la un an, ori ca perioada sa creasca la un an dupa trei cazuri de depasire a vitezei legale. ?In media s-a relatat ca incepand cu 1 ianuarie 2012 intra in vigoare noul Cod rutier.

 

Comisia din Camera Deputatilor l-a denumit asa, dar sunt modificari si completari la legea cadru care reglementeaza circulatia pe drumurile publice si nu vor intra in vigoare la 1 ianuarie. Ele vor intra in vigoare in momentul in care Parlamentul va discuta cele 487 de amendamente care sunt formulate in momentul de fata. Or, acestea comporta timp, comporta, sigur, o gandire profunda, consultarea societatii civile vizavi de aceste aspecte?, a spus Lucian Dinita.


(459 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Alcoolemia penala, scade de la 0,8 la 0,5 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58159804344177 seconds.