Luni, 31 Octombrie 2011 - 05:32 AM Aleg.RO: Daniel Constantin nu exclude plecari din PC

Publicat de: ---

Puterea

 

Daniel Constantin, presedintele PC, vorbeste intr-un interviu pentru ?Puterea? despre demisia lui Tudor Ciuhodaru din partid si nu exclude si alte plecari . Seful conservatorilor comenteaza gestul lui Piedone de a se retrage din toate functiile de conducere si spune cum vede viitorul PC in USL.

 

Puterea: Sunt unii dintre colegi, fosti colegi care nu s-au mai regasit in politica PC. Am putea sa-l dam exemplu pe domnul Ciuhodaru.

Daniel Constantin: Probabil ca a considerat o oportunitate venirea dansului la PC din perpectiva candidaturii la Primaria Municipiului Iasi. In momentul in care i s-a oferit o alternativa mai buna si imediata de a se infiinta un spital si de a avea certitudinea ca va candida, sigur ca a ales acea oportunitate. Cred ca sunt si chestiuni care, dincolo de interes, tin si de caracterul fiecaruia dintre noi.

 

Presupunand ca maine se razgandeste si ajunge la concluzia ca o candidatura la Primaria Iasi din partea PC ar fi cea mai potrivita...

Regula pe care am impus-o este ca cine a plecat nu se mai poate intoarce in partid. Este si cazul domnului Ciuhodaru. Eu nu sunt adeptul tradarilor.

 

Credeti ca vor mai fi plecari din USL catre actuala Putere?

Sigur, orice e posibil. Acum nu pot sa garantez eu pentru nimeni, pentru ca am garantat o data pentru domnul Ciuhodaru si s-a dovedit ca nu am avut dreptate. Deci, eu garantez pentru mine. Pentru altcineva nu mai garantez.

 

Cati candidati va avea PC la parlamentare?

In conditiile in care nu se micsoreaza numarul de parlamentari, Partidul Conservator va candida pe 21 de locuri eligibile si 21 de locuri marginale. 12 de deputat si 9 de senator.

 

Cum vor fi candidaturile la parlamentare? Pe liste comune USL? Liste ACD?

Protocolul este foarte clar, vom avea candidaturi comune ale USL.

 

Care sunt propunerile PC pentru primariile de sector?

Cei pe care Partidul Conservator i-a propus sa fie testati prin sondajele de opinie ale USL sunt: Sorin Minea pentru sectorul 1, Bogdan Diaconu la sectorul 2, Dumitru Pelican la sectorul 3, Cristian Popescu Piedone la sectorul 4, Sergiu Andon la sectorul 5, iar pentru sectorul 6 Stefan Florescu.

 

Ce scor are in momentul de fata PC in sondaje?

La nivel national, scorul in mod realist, PC este intre 4-5% in judetele tarii; in Bucuresti insa procentul este mult mai mare, din informatiile pe care le am este aproape dublu.

 

V-a surprins noua plecare a lui Piedone?

Discutam din nou despre faptul ca primarul Cristian Popescu Piedone a facut un anunt fara sa informeze conducerea partidului. Am aflat din presa, ca si dumneavoastra, ca si cititorii, ca si electoratul. La nivel politic, nu pot sa va spun ca nu ma asteptam la aceasta decizie pe care a luat-o domnul Piedone, mai ales ca in ultimul timp a dovedit o inconsecventa in deciziile publice pe care le-a anuntat. Tot in aceeasi idee ma astept ca in perioada urmatoare, poate peste cateva zile, sa vina sa spuna: ?Domnule, am gresit?. Nu stiu ce va mai spune partidul acum, daca se va intoarce sa zica ?Am gresit?.

 

Data trecuta s-a incercat mentinerea sa in partid la nivel de conducere. Data aceasta s-ar putea sa nu mai fie asa. La asta va referiti?

Dragoste cu sila nu se poate. Daca vrea sa aleaga alt drum, este problema lui. Daca va ramane membru de partid, il voi trata cu respectul cu care tratez un membru de partid. Sigur ca orice plecare din partid e o pierdere, dar sa nu uitam ca cimitirul e plin de oameni de neinlocuit.

 

Veti incerca sa-l mentineti in partid sau se va marsa pe excludere?

Nu stiu, Biroul Executiv va decide, dar vreau sa va spun ca nu se va schimba foarte mult nici in conducerea partidului si nici in viata partidului cu aceasta decizie a domnului Piedone. E foarte limpede, partidul are o directie clara din februarie 2010, de cand l-am preluat, si nu se va schimba nimic nici cu plecarea lui Ciuhodaru, nici cu plecarea lui Piedone, sau eventual cu alte plecari.

 

Ce face USL cu candidatul pentru Primaria Sector 4?

Vom vedea la momentul oportun, dupa ce vom definitiva sondajele de opinie, dupa ce Piedone se va mai razgandi sau nu se va mai razgandi, lucrurile acestea vor fi discutate, e prematur sa va spun ceva acum.

 

Cum ati descrie dumneavoastra declaratia domnului Ponta, cum ca nu este sigur ca Partidul Conservator va ramane in USL si dupa 2012?

Eu nu pot sa va traduc declaratia domnului Ponta. O iau ca atare, am inteles-o, daca dansul are acest punct de vedere, sigur ca eu nu pot sa fac altceva decat ca prin activitatea pe care o avem sa-si dea seama singur si sa-si schimbe aceasta parere. Asa cum eu nu am dubii ca PSD isi va respecta angajamentele pe care le are fata de USL, pot sa garantez ca nici PC nu-si va incalca angajamentele pe care le are fata de USL.

 

I-o fi dat Partidul Conservator ceva semnale ca vrea sa paraseasca USL.

Am mai spus-o in repetate randuri, nu avem nici cea mai mica intentie sa parasim USL, atat timp cat USL este o structura la care conservatorii au lucrat foarte mult.

 

Sau poate fi invers: cumva domnul Ponta incearca sa forteze o iesire a PC din USL?

Eu cred ca este suficient de puternic si suficient de intelept sa spuna direct daca are o astfel de problema, nu sa incerce sa sugereze. Nu cred ca a vrut sa sugereze lucrul asta.

 

Sau, poate, or fi banuiti altii dintre membrii PC. Poate dintre parlamentari...

Dumneavoastra incercati acum sa ma faceti sa ?traduc?. Iar eu va spuneam ca nu pot sa traduc. Iau declaratia ca atare. Daca va referiti la episodul 2004, cred ca fiecare dintre partidele Uniunii Social-Liberale si-a asumat trecutul fiecaruia dintre noi. Eu nu-l asociez pe Victor Ponta cu PDSR, FSN si nici Victor nu cred ca mi-a dat vreodata de inteles ca ma asociaza pe mine cu trecutul partidului sau cu alte lucruri.


(670 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Daniel Constantin nu exclude plecari din PC | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67728519439697 seconds.