Joi, 27 Octombrie 2011 - 06:18 AM Aleg.RO: Parlamentarii si-au luat liber de Ziua Mortilor

Publicat de: ---

Puterea

 

Senatorii si deputatii au mai nascocit un motiv pentru care saptamana viitoare sa absenteze din Parlament . Ei au gasit ?o problema in Ardeal? - dupa cum spune chiar liderul deputatilor PDL, Mircea Toader. Mai exact, o sarbatoare a catolicilor.

 

Dupa ce saptamani intregi activitatea Senatului a fost blocata din lipsa de cvorum, senatorii si deputatii au considerat ca Ziua Mortilor din calendarul catolic merita sa fie omagiata de toti parlamentarii, indiferent de religie. Asadar, martea viitoare, deputatii au renuntat sa mai faca sedinta de plen, fiind programate doar lucrari in comisii. Motivul? Pentru a putea participa la ?Ziua tuturor sfintilor si Ziua Mortilor?, dupa cum a declarat secretarul Biroului Parmanent al Camerei, Niculae Mircovici. In Senat, programul este mult mai lejer. Aici, senatorii au hotarat, cu o majoritate covarsitoare, sa lucreze o singura zi, luni, in sedinta de plen, iar zilele de marti, miercuri si joi sa fie destinate doar lucrarilor in comisii. Solicitarea a venit de la liderii UDMR in contextul in care marti, 1 noiembrie, catolicii sarbatoresc Ziua tuturor sfintilor.

 

Toader: ?E o problem in Ardeal?

 

Cum s-a ajuns la asta? Foarte simplu: liderul deputatilor PDL,Mircea Toader, a anuntat in sedinta de marti a conducerii Parlamentului ca ?e o problema in Ardeal?, astfel ca e nevoie de o modificare in programul Camerei Deputatilor. ?Avand in vedere ca marti este o problema in Ardeal, am propus ca luni sa fie program normal, marti - comisii, miercuri - declaratii politice, apoi de la ora 10.00 pana la ora 12.00 - dezbateri, si de la ora 12.30 - vot final?. Nici un coleg al pedelistului Toader nu a fost curios sa afle care e problema din Ardeal. Mai mult, vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ioan Oltean (PDL), a aprobat imediat propunerea facuta de Toader.

 

Turcan: ?Ne fofilam?

 

 Potrivit calendarului Bisericii Romano-Catolice, 1 noiembrie este Ziua tuturor sfintilor, iar cea de 2 noiembrie a Ziua Mortilor. Desi parlametarii si-au programat de Ziua tuturor sfintilor lucrari in comisii, din practica legislativului de pana acum se stie ca odata plecati va fi greu sa se intoarca a doua zi sa voteze in plen, mai ales ca in zilele urmatoare erau programate tot lucrari in comisii. De aceeasi parere este si deputatul PDL Raluca Turcan, care a spus pentru ?Puterea? ca decizia alesilor este exagerata, nu era necesara si transforma Parlamentul intr-unul ?al nemuncii?. ?Este un obicei bine cunoscut (n.r. - Ziua tuturor mortilor) in Ardeal, Parlamentul este al Romaniei, nu ne putem folosi de toate sarbatorile ca sa ne luam liber. (...) Ne fofilam si ne folosim de fiecare motiv ca sa nu muncim?, a declarat Turcan. De alta parere sunt cei care au cerut sistarea activitatii din plen, parlametarii UDMR.  ?Nu este numai o sarbatoare a catolicilor... e o comemorare a noastra, toate mormintele sunt acoperite de flori, punem flori si la celelalte morminte. (...) Ar fi foarte frumos ca toti eroii sa primeasca o lumanare?, a declarat deputatul Farkas Ana-Lili, pentru ?Puterea?. Si deputatul UDMR Seres Denes spune ca este ?o chestiune de suflet?. ?1 si 2 noiembrie sunt zile importante. Din pacate, cam toti avem familii in cimitire?. Cu toate acestea, deputatul considera ca nu toata lumea o sa lipseasca de la lucrarile comisiilor permanente, pentru ca ?multi au familiile departe?.

 

Parlamentarii-catolici

 

Presedintele Grupului Ecumenic din Parlament, Cristian Dumitrescu, nu a stiut sa ne spuna cati parlametari sunt catolici, motivand ca nu exista o astfel de statistica, nici la nivelul Parlamentului, dar nici al grupului pe care il reprezinta. ?Nu va pot spune pentru ca nu avem o statistica exacta. In general, cei de la UDMR sunt catolici?. Deputatul Seres Denes spune ca ?noi (n.r. - UDMR ) suntem si catolici si protestanti, poate ca suntem mai multi protestanti?.


(564 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Parlamentarii si-au luat liber de Ziua Mortilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55903792381287 seconds.