Miercuri, 26 Octombrie 2011 - 06:08 AM Aleg.RO: Regele Mihai, interviu la BBC: Nu-mi pasa deloc de jignirile lui Basescu

Publicat de: ---

Realitatea TV

Jurnalistii de la BBC au realizat un interviu, in Elvetia, cu fostul suveran roman cu cateva zile inainte ca acesta sa se adreseze marti plenului Parlamentului . Regele spune ca ignora atacurile presedintelui Traian Basescu pentru ca altfel acesta s-ar crede si mai important.

Regele Mihai: Nu-mi pasa deloc de jignirile lui Basescu / FOTO: familiaregala.ro Imaginea 1/1

Fostul rege al Romaniei a primit aplauze la scena deschisa in Parlamentul Romaniei cu prilejul discursului sau de marti, primul dupa 1947. Ultimele luni insa nu au fost usoare pentru Mihai de Romania, cu acuzatii cum ca ar fi tradat tara in favoarea Uniunii Sovietice si ar fi permis deportarea evreilor, relateaza BBC.

Intr-un interviu acordat BBC la resedinta sa din Aubonne, din Elvetia, nu departe de lacul Geneva, fostul suveran zambeste atunci cand e intrebat de criticile din tara.

"Nici macar nu merita sa reactionez la asa ceva, pentru ca este un lucru atat de marunt, stiti bine asta. Si acesta este genul. Cu cat sunt mai marunte jignirile sale, cu atat el se crede mai important. Nu ar putea sa imi pese mai putin de ceva", spune Regele Mihai.

Din Elvetia, fostul suveran a rememorat momentul abdicarii: ?Era sfarsitul anului. Secretara mea m-a chemat din Bucuresti si mi-a spus Petru Groza vrea sa ma vada cat mai repede, deoarece au vrut sa vorbeasca despre ?o problema de familie?. Tocmai ne intorsesem din Elvetia, tocmai ma logodisem cu viitoarea mea sotie si am crezut ca vrea sa vorbim despre asta. Ei bine, ?problema de familie? era sa ma faca sa abdic. Ca vremurile s-au schimbat, monarhiile nu mai conteaza si alte tampenii de genul asta?. Printr-un colt de fereastra i s-a confirmat ca afara erau trupele in jurul Palatului Regal, iar Groza l-a amenintat ca vor fi executati o mie de sustinatori ai monarhiei, daca Regele nu abdica.

?Ce trebuia sa fac in cazul asta?. Groza i-ar fi luat mana Regelui si i-ar fi sugerat ca are un pistol in buzunar. Regele a semnat atunci actul de abdicare.

Mihai spune ca nu are sens sa raspunda nici criticilor care spun ca nu ar fi facut suficient pentru a se opune deportarii evreilor.

Regele Mihai e unul dintre putinii oameni in viata care pot pretinde ca au luat masa cu Hitler. Nu isi mai aduce aminte ce au mancat , dar isi aminteste ca Hitler a laudat performanta trupelor romanesti care se luptau cu armata sovietica. Nu-si aduce aminte prea bine ce s-a discutat in acele momente, doar ca Hitler se mai stramba din cand in cand, mai aminteste BBC.

Regele Mihai s-a adresat marti in plenul Parlamentului in chiar ziua in care a implinit 90 de ani. In urma cu cateva luni, fostul monarh a fost acuzat de tradare de presedintele Traian Basescu, intr-un interviu la B1 TV.

.

 


(634 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Regele Mihai, interviu la BBC: Nu-mi pasa deloc de jignirile lui Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63420915603638 seconds.