Vineri, 21 Octombrie 2011 - 06:01 AM Aleg.RO: Basescu le-a scris lui Geoana si Anastase

Publicat de: ---

Puterea

 

 

Presedintele Traian Basescu le-a trimis, joi, o scrisoare presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, Mircea Geoana si Roberta Anastase, prin care le cere adoptarea urgenta a proiectului legii privind statutul judecatorilor si procurorilor si legii asistentei sociale .

 

?In calitate de presedinte al Romaniei si de garant al aducerii la indeplinire a obligatiilor rezultate din actul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, alaturi de Parlament si in conformitate cu art. 148 alin. (4) din Constitutia Romaniei, va adresez rugamintea de a acorda o atentie deosebita in adoptarea de catre Parlament, cat mai urgent posibil, a urmatoarelor proiecte de acte normative: Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara; Proiectul legii asistentei sociale?, se arata in scrisoarea sefului statului, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

 

Presedintele atrage atentia asupra faptului ca adoptarea proiectului de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara se inscrie in indeplinirea de catre Romania a conditionalitatilor si recomandarilor prevazute in ultimul Raport de tara privind progresele Romaniei in domeniul justitiei si combaterii coruptiei.

 

In cazul legii asistentei sociale, seful statului spune ca aceasta are in vedere imbunatatirea eficientei protectiei sociale care ramane o prioritate pentru Romania. De asemenea, el arata ca potrivit intelegerii pe care Romania o are cu organismele financiare internationale, statul roman s-a angajat sa adopte aceasta lege pentru a putea intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2012.


(613 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Basescu le-a scris lui Geoana si Anastase | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62140917778015 seconds.